– Hei hei, en liten tvist på den gode gamle lettkokte blomkålen her. Vend blomkålen i bittelittegranne salt og olje og kast den i ovnen så har du et middagstilbehør som sier pang! Perfekt til stek, søndagsmiddager, tapas eller som en liten kvelssnacks. Og har du lyst til å gjør den mer spennende: Gå litt amok i krydderskapet eller med urtene. Fortell gjerne hvordan det ble i kommentarfeltet!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE OPPSKRIFTER PÅ MIDDAGSTILBEHØR
Du trenger
Tilbehør til fire personer
- 1 blomkål
- 1 ss olivenolje (bruk så høy kvalitet som du vil og kan)
- 1 ts salt
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Kutt av blomkålblomstene og vask dem.
3. Tørk dem godt. Jo tørrere blomkålen er, jo sprøere blir de i ovnen. Bruk gjerne en salatslynge, eller samle blomkålen i et kjøkkenhåndkle som du slynger rundt deg som et helikopter (tips: helikoptermanøveren er jo litt småsexy dersom du har selskap når du lager mat).
4. Vend så blomkålen i litt salt og olje.
5. Ha over i ildfast form og stek i 35 minutter på 180 grader. Vend gjerne om på blomkålen midtveis.
6. Smaker aller best så snart den har kommet ut av ovnen.