Ovnsbakt blomkål

Ovnsbakt blomkål
Sunt, enkelt og supergodt middagstilbehør med få ingredienser. Her brukt som en del av en tapasfest. Nammis

 

– Hei hei, en liten tvist på den gode gamle lettkokte blomkålen her. Vend blomkålen i bittelittegranne salt og olje og kast den i ovnen så har du et middagstilbehør som sier pang! Perfekt til stek, søndagsmiddager, tapas eller som en liten kvelssnacks. Og har du lyst til å gjør den mer spennende: Gå litt amok i krydderskapet eller med urtene. Fortell gjerne hvordan det ble i kommentarfeltet!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE OPPSKRIFTER PÅ MIDDAGSTILBEHØR

 

Du trenger

Tilbehør til fire personer

  • 1 blomkål
  • 1 ss olivenolje (bruk så høy kvalitet som du vil og kan)
  • 1 ts salt

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Kutt av blomkålblomstene og vask dem.

3. Tørk dem godt. Jo tørrere blomkålen er, jo sprøere blir de i ovnen. Bruk gjerne en salatslynge, eller samle blomkålen i et kjøkkenhåndkle som du slynger rundt deg som et helikopter (tips: helikoptermanøveren er jo litt småsexy dersom du har selskap når du lager mat).

4. Vend så blomkålen i litt salt og olje.

5. Ha over i ildfast form og stek i 35 minutter på 180 grader. Vend gjerne om på blomkålen midtveis.

6. Smaker aller best så snart den har kommet ut av ovnen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *