Blomkålsuppe har alltid vært en av mine favorittsupper, men jeg har aldri tenkt på å bake dem i ovnen med litt løk og hvitløk før de går i suppen – og det gjorde sannelig en forskjell. En litt dypere, rikere blomkålsuppeopplevelse. Veldig kjekt å ha denne oppskriften i arsenalet! Prøv selv!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER
Du trenger
Til fire personer
- 1 stor blomkål
- 1 ½ løk (rød eller gul eller blanding)
- 4 store hvitløksfedd
- 1 ½ l grønnsakskraft
- 4 ss olje
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- 1 ss sitronsaft
- Suppen kan pyntes med bacon, finhakket urter (koriander eller persille), ristede pinjenøtter, ost eller andre ting du har liggende.
- Serveres med brød, rundstykker, flatbrød eller knekkebrød
TIPS! Variere gjerne med flere planter (for eksempel erter, bønner eller linser, urter eller bruk andre kryddertyper eller tilsett ost.
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 220 grader.
2. Kutt opp blomkålen i biter. Jeg tar med stilken og de faste delene av bladene.
3. Skrell løken og kutt den opp i store biter.
4. Skrell hvitløksfeddene.
5. Ha bakepapir på bunnen av en langpanne og ha blomkål, hvitløk og løk oppi.
6. Bland inn oljen.
7. Stekes i ovnen i 30 minutter til det begynner å bli godt brunt i kantene.
8. Kok opp grønnsakskraften og ha de ferdig stekte grønnsakene oppi. Spar gjerne noen brokkolibiter til å ha hele oppi den ferdige suppen.
9. Bruk stavmixer eller foodprosessor og bland sammen suppen til en jevn masse. Ha mer kraft i hvis du vil ha en fuktigere suppe
10. Smakssett med sitronsaft, salt og pepper. Smak og se om suppen trenger mer av noen av smakene.
Oppskriften baserer seg på en oppskrift jeg fant på www.alphafoodie.com/