Jeg må innrømme at brokkoli bare smaker bedre og bedre. Jeg kan ikke si at jeg var en entusiastisk brokkoli-entusiast i min barndom, men nå blir det bare bedre og bedre. Og det beste er at mine egne unger faktisk liker det, de også! Dermed har vi det ganske ofte som tilbehør til middag, og da gjelder det å kunne variere litt. Denne versjonen her er snaddergod! Cashewnøttene passer perfekt til brokkolien!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE MIDDAGSTILBEHØR
Du trenger:
- 1 stor brokkoli
- 2 fedd hvitløk
- ½ ts salt
- 2 ss olivenolje
- En håndfull cashew-nøtter (kan erstattes med pinjekjerner)
Kan pyntes med hakket fersk persille
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Kutt brokkolien opp i buketter, stilken kuttes opp i mindre biter.
3. Ha brokkolien over i en ildfast form sammen med finhakket/most hvitløk. Ha olje og salt over og bland godt.
4. Ha over en håndfull nøtter.
5. Sett i ovnen, og stek cirka 15 -20 minutter til brokkolien er gjennomstekt og har fått litt stekeskorpe.