Glem rosenkålen, da! Nå er det hvitløksbrokkoli som gjelder. For en utrolig herlig siderett! Frisk, grønn brokkoli, masser av hvitløk og litt syrlighet inn i ovnen i et kvarters tid blir ren magi! Vi bruker den som tilbehør til stek, biff og store kjøttstykker, men dette er nok supert til fisk også. Det burde vi prøve.
PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE TILBEHØR TIL KJØTT
Du trenger
Til fire
- 1 stor brokkoli
- 5 ss olivenolje
- 1 ss risvin-eddik
- 6 hvitløksfedd, presset gjennom hvitløkspressen
- 1 ts salt
- 1 god klype chilipulver
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 230 grader.
2. Kutt brokkolien opp små blomster. Stilken kan du skrelle og så kutte opp i terninger.
3. Pisk godt sammen olivenoljen, eddiken, hvitløken, chilipulveret og saltet.
4. Bland sammen med brokkolien, og fordele utover et stekebrett eller en ildfast form.
5. Stek i ovnen i 12 – 15 minutter til brokkolien er mør og tuppene begynner å få litt farge.
Én kommentar til “Ovnsbakt brokkoli med hvitløk”