Ovnsbakt laks og smørsaus med sennep og urter

Ovnsbakt laks og smørsaus med sennep og urter
Ovnsbakt laks og smørsaus med sennep og urter

Det er ikke så ofte jeg har problemer med å slutte å spise laks. Vanligvis spiser jeg porsjonen min med passelig mengde glede og er godt fornøyd, men her ble jeg sittende og plukke mer og mer og mer helt til det var tomt. En av de beste lakserettene jeg har laget på en stund. Skikkelig snakker med god smak fra smør, sennep og friske urter.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE LAKSERETTER

Du trenger

Til fire personer

  • Ca 700 gram laksefilet, helst med skinn (hel eller i stykker)
  • 2 ss smør
  • 1 sitron
  • 1 ss sennep
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 god bunt med finhakkede urter (jeg valgte, basilikum, gressløk og persille)
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

 

TIPS! Jeg tok den i ovnen, men du kan vel så gjerne ha den på grillen!

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 200 grader (eller varm opp grillen).

2. Tørk av laksen med et kjøkkenpapir som ikke loer.

3. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form, og legg fisken oppi med skinnsiden ned. Følg med på klokken, slik at du beregner at fisken skal stå 15 – 20 minutter i ovnen. Etter 15 har den fortsatt litt rosa i midten – etter 20 minutter er den stekt gjennom (uten å være tørr).

Tiden er den samme om du bruker grillen – pass på at du har lokket på.

4. Del sitronen i to, og legg den ene halvdelen inn i ovnen, med fruktkjøttsiden ned.

5. Mens fisken er i ovnen lager du smørsausen. Smelt smør i en liten kjele og ta den av varmen. Bland inn sennep, saften fra halve sitronen, papirkapulver, salt, pepper og en håndfull urter (resten sparer du til slutten).

Sitronmengden her er «medium» – er du veldig glad i sitron kan du gjerne bruke mer i sausen, dersom du hater sitron kan du hoppe over hele sitronen.

6. Når det er fem minutter igjen av steketiden på fisken fordeler du smørsausen utover fisken og setter opp varmen i ovnen til 250 de siste minuttene. Legg også inn den siste halve sitronen, med fruktkjøttsiden ned.

7. Når fisken kommer ut av ovnen strør du resten av urtene over fisken. Press gjerne saft fra den ovnsbakte sitronen over fisken.

Serveres gjerne med poteter grønnsaker.

Oppskriften baserer seg blant annet på en oppskrift jeg fant på weekendatthecottage.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.