Ovnsbakt omelett

Ovnsbakt omelett
Saftig omelett med deilig pølse og knasende sprø grønnsaker. Superdigg middag eller lunsj! Nammis!

Omelett med litt ferskt brød, godt smør og en frisk salat til er noe av det beste jeg vet. Skal du lage omelett til mange kan det være like greit å bruke ovnen. Da får du et jevnt stekt og supergodt resultat som metter mange med lite innsats. Denne omeletten er rik på både smak og innhold. Rømmen gir en fin dybde og konsistens på selve eggeblandingen, pølsen (eller det kjøttet du vil bruke) gir deilig saltsmak og grønnsakene gir den sprøe, friske saftige teksturen. En ordentlig digg middagsomelett!

Prøv også våre andre retter med egg

 

Du trenger:

  • 8 egg
  • 2 dl melk
  • 5 ss rømme
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 250 gram kjøtt, skåret i terninger (skinke, bacon, kylling, fårepølse eller en miks. Jeg brukte middagspølse, og angrer ikke!)
  • 1 finhakket gulløk
  • 1 rød paprika, hakket i terninger
  • 1 grønn paprika, hakket i terniner
  • 250 gram revet ost
  • 2 mozzarellakuler, hakket i terninger

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Pisk eggene sammen med melk, rømme, salt og pepper

3. Ha i kjøtt, ost, løk og grønnsaker og bland godt

4. Ha over i ildfast form og sett i ovnen

5. Stek i cirka 45 – 60 minutter til omeletten har satt seg (rist litt forsiktig på den, så ser du om den fortsatt er veldig løs i midten). Steketiden kommer an på hvor stor ildfast form du ha. Høy høyere omelett – jo lengre steketid.

6. Serveres med ferskt brød og godt smør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.