Ovnsbakt pannekake

Ovnsbakt pannekake
Jeeeez, vakker er den ikke, denne pannekaken. Men god er den! Helt sinnsykt godt! Nammis!

Ikke all god mat er vakker mat, og denne pannekaken er et godt eksempel. Bildet over her er jo stygt som juling. Men den er seriøst verdt å prøve! En litt annerledes pannekakeopplevelse som gir en super frokost, brunsj eller helgelunsj eller til og med en brinner. Det er nok ikke den sunneste retten her på bloggen, så når du først har laget denne kan du like gjerne kjøre på med litt godt tilbehør. Ferske jordbær og sjokoladesaus eller bacon og lønnesirup er mine favoritter. Du vet jo best selv hva du liker til pannekaker

PRØV OGSÅ MINE ANDRE PANNEKAKER

 

Du trenger:

  • 3 ss sukker
  • ½ ts kanel
  • 60 gram smør
  • 4 egg
  • 2 ½ dl melk (gjerne hmelk)
  • 2 ½ dl hvetemel
  • 1 ss melis
  • 1 klype salt
  • 2 ts vaniljeekstrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 2 ss brunt sukker
  • Serveres med syltetøy, eller sjokoladesaus eller friske bær eller vanijesaus. Hos oss var sjokoladesausen den største hiten!

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 220 grader.

2. Bland sukker og kanel i en liten skål og sett til side.

3. Ha smøret i en ildfast form (på størrelse med cirka 1 a4-side) og sett den inn i ovnen.

4. Pisk sammen egg, melk, brunt sukker, salt og vaniljeektrakt.

5. Rør så inn melet (sørge for at det ikke er noen klumper der).

6. Hell røren over i den ildfaste formen.

7. Hell over kanelsukkerblandingen. Gjør det så jevnt som mulig.

8. Stek i ovnen i 20 – 25 minutter.

9. Hell av eventuelt smør.

10. La hvile 5 minutter før spising.

11. Strø over litt melis like før spising.

12. Denne er best helt fersk og lunken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *