Ovnsbakt pølsegryte

En sunn måte å spise pølse på.
Friske, gode og sunne ovnsbakte grønnsaker med pølsebiter. Nammis!

Uansett hvor sunt man prøver å spise – avogtil bare MÅ man ha pølser til middag, enten det er store eller små munner som krever det. Men det trenger ikke være pølser som svømmer i fett og kalorier. Denne ovnsbakte pølsegryten er en sunn og deilig måte å stille pølsetrangen på.

Prøv også våre andre oppskrifter med pølser

 

 Du trenger

Til 3-4 personer

  • 4 dl kyllingkraft (jeg brukte buljongterning med hønsekraft)
  • 2 medium gulrot
  • 5 medium poteter
  • 50 gr kålrot
  • 2 gul løk
  • 1 stang stangselleri (kan kuttes ut hvis du hater selleri)
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 kjøttpølser (Alle kjøttpølsetyper passer bra – velg de du foretrekker)
  • ¼ brokkoli (kutt bort stilken)
  • Krydder: pepper og chiliflak

 

TIPS! Du kan selvsagt bytte ut både type og mengde grønnsaker og kjøtt etter smak, sesong og tilbud.

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 250 grader.

2. Skrell gulrot, potet, brokkoli og løk, og kutt dem opp i små skiver eller terninger.

3. Kutt bort de mest trevlete bitene på sellerien og kutt denne opp i tynne skiver.

4. Bland selleri, gulrot, potet, brokkoli og løk i en ildfast form og krydre med pepper og litt malte chiliflak. Jeg synes kraften er salt nok, så jeg bruker ikke ekstra salt.

5. Gjør klar kyllingkraften, og hell den over i den ildfaste formen.

6. Sett formen inn i ovnen og stek i 35 minutter. Rør innimellom. Ha i 1 dl vann og senk temperaturen litt dersom det blir for tørt.

7. I mellomtiden kutter du opp brokkolien, paprikaene og pølsene i biter/skriver/terninger.

8. Når formen har stekt i 35 minutter, tar du den ut av ovnen og blander inn brokkoli, paprika og pølser.

9. Sett formen tilbake i ovnen og la steke i ti minutter til – til brokkolien er myk og klar til å spises.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.