
Forhåndskokte rotgrønnsaker i ovnen blir deilig sprø på utsiden og myke på innsiden. Dette er en skikkelig digg grønnsaksrett med masse sunne smaker, former og farger. En hverdagsfest som hele familien gleder seg til!
Du trenger
Til fire personer
- 1 liten kålrot
- 6 poteter
- 4 store gulrøtter
- 1 stor pastinakk
- 2 rødløk
- 1 stor rød paprika
- 200 gram karbonadedeig
- 300 gram kalkunfilet
- 200 gram bacon
- Salt, pepper og chilipulver
Tips: Bruk det du har av grønnsaker og kjøtt. Dette er en glitrende anledning til å bruke rester!
Slik gjør du
1. Kutt rotgrønnsakene i små terninger og kok dem i lettsaltet vann i cirka 12 minutter
2. I mellomtiden kutter du opp rødløk, paprika, kalkunfilet og bacon i passende biter.
3. Bland kjøttdeigen med litt salt, pepper og chilipulver etter smak.
3. Når grønnsakene er ferdigkokt tar du vare på 2 dl av kokevannet. Resten heller du ut.
4. Ha de kokte og de rå grønnsakene i en ildfast form. Fordele kjøttet utover toppen. Krydre med salt og pepper
5. Stek på 200 grader i 20 minutter. Nammis!