Ovnsbakte bacongulrøtter

Ovnsbakte bacongulrøtter
Ekte baconsnadder! Gulrøtter, bacon og sirup. Det MÅ jo bli bra!

Dette er en sånn rett som får Madammen til å himle litt med øynene. – Det skal være sirup på gulroten også? Det holdt ikke med baconet, liksom? Hun sa det ikke høyt, men jeg så at hun tenker det. Selvsagt må det være sirup på baconet! Det blir helt villt godt, nemlig! Perfekt til kalkun, kylling, stek og de fleste andre søndagsmiddager. Og hverdagsmiddager for den saks skyld.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE MIDDAGSTILBEHØR

Du trenger:

  • 6 gulrøtter av medium størrelse (gjerne med grønn tust på toppen)
  • 6 – 8 strimler bacon
  • 3 ss lys sirup
  • Salt og pepper
  • Kan pyntes med hakket persille etter stekning

TIPS! Vil du ha en litt sterkere smaksopplevelse kan du erstatte en av sirupsskjeene med chilisaus/ Sriracha

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Legg bakepapir i en ildfast form.

3. Skrell gulrøttene, men behold gjerne noen centimetre av den grønne tusten på toppen, det ser dødskult ut!

4. Rull baconstrimler rundt gulrøttene, og legg dem i den ildfaste formen.

5. Krydre med salt og pepper og sett inn i ovnen.

6. Etter 25 minutter pensler du gulrøttene med sirup på begge sider.

7. Stek videre i 20 – 25 minutter til gulrøttene er myke og baconet er sprøtt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.