Ovnsbakte kyllinglår

Kyllinglår i ovnen er nammis!
En saftig og snadder kyllingrett med masse smak. Perfekt til søndagsmiddagen!

 

Jeg digger retter der hele måltidet lagers i én gryte eller form. Dette er en sånn herlig middagsrett som nesten lager seg selv – og alt samles i en form! Alt du trenger å gjøre er å ha ingrediensene i en ildfast form – og så gi den en time i ovnen. Resultatet er en nydelig rett som enten gir et ekstra hverdags-kick eller er en super søndagsrett. Snadder på smak og lite oppvask er det også. Nammis!

Prøv også våre andre retter med kyllinglår

 

 

Du trenger

(per pers):

  • 1 kyllinglår av høy kvalitet (ferskt eller tint)
  • 1 potet
  • 1 kvalitetspølse (etter eget valg – velg gjerne en med mye smak – chorizo eller krydderpølse eller den pølsen du liker best)
  • ½ rødlød, grovhakket
  • Krydder: salt, pepper, timian
  • Litt olivenolje

OBS! Du kan selvsagt bruke billige kyllinglår, men det blir best hvis du bruker kvalitetskylling. Beregne 1,5 – 2 kyllinglår per pers dersom du ikke velger kvalitetskylling.

 

 

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 200 grader.

2. Tørk av kyllingen med kjøkkenpapir. Husk ekstra god håndhygiene når du håndterer rå kylling. Vask hender og kjøkkenutstyr før du tar i noe annen mat.

3. Kutt av den ytterste tuppen av kyllinglåret med kniv/saks. Da får du mer kraft ut i gryten underveis i stekingen.

4. Kutt opp poteten og pølsen i terninger på cirka 1,5 * 1,5 cm.

5. Grovhakk løken i litt store biter.

6. Hell olje i bunnen på en ildfast form og dypp kyllingen med toppen (skinnsiden) ned i oljen. Begge sider med salt, pepper og timian.

7. Legg så kyllingen med toppen (skinnsiden) opp

8. Fordele potetbiter og pølsebiter i resten av formen. Pakk det gjerne litt tett.

9. Strø løken over det hele.

10. Krydre litt til med salt og pepper og timian

11. Sett i ovnen i en time (Hvis du gidder, kan du bruke en skei og helle stekesky over kyllingen og grønnsakene noen ganger underveis i stekeprosessen)

12. La kyllingen hvile 5-10 minutter før servering.

 

Oppskrift ovnsbakte kyllinglår | Middag på nammis.no

Ovnsbakte kyllinglår | Middag på nammis.no

Ovnsbakte kyllinglår

 

En saftig ovnsbakt kyllingrett med masse smak. Perfekt til søndagsmiddagen! Snadder på smak og lite oppvask er det også. Nammis!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.