Jeg digger retter der hele måltidet lagers i én gryte eller form. Dette er en sånn herlig middagsrett som nesten lager seg selv – og alt samles i en form! Alt du trenger å gjøre er å ha ingrediensene i en ildfast form – og så gi den en time i ovnen. Resultatet er en nydelig rett som enten gir et ekstra hverdags-kick eller er en super søndagsrett. Snadder på smak og lite oppvask er det også. Nammis!
Prøv også våre andre retter med kyllinglår
Du trenger
(per pers):
- 1 kyllinglår av høy kvalitet (ferskt eller tint)
- 1 potet
- 1 kvalitetspølse (etter eget valg – velg gjerne en med mye smak – chorizo eller krydderpølse eller den pølsen du liker best)
- ½ rødlød, grovhakket
- Krydder: salt, pepper, timian
- Litt olivenolje
OBS! Du kan selvsagt bruke billige kyllinglår, men det blir best hvis du bruker kvalitetskylling. Beregne 1,5 – 2 kyllinglår per pers dersom du ikke velger kvalitetskylling.
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader.
2. Tørk av kyllingen med kjøkkenpapir. Husk ekstra god håndhygiene når du håndterer rå kylling. Vask hender og kjøkkenutstyr før du tar i noe annen mat.
3. Kutt av den ytterste tuppen av kyllinglåret med kniv/saks. Da får du mer kraft ut i gryten underveis i stekingen.
4. Kutt opp poteten og pølsen i terninger på cirka 1,5 * 1,5 cm.
5. Grovhakk løken i litt store biter.
6. Hell olje i bunnen på en ildfast form og dypp kyllingen med toppen (skinnsiden) ned i oljen. Begge sider med salt, pepper og timian.
7. Legg så kyllingen med toppen (skinnsiden) opp
8. Fordele potetbiter og pølsebiter i resten av formen. Pakk det gjerne litt tett.
9. Strø løken over det hele.
10. Krydre litt til med salt og pepper og timian
11. Sett i ovnen i en time (Hvis du gidder, kan du bruke en skei og helle stekesky over kyllingen og grønnsakene noen ganger underveis i stekeprosessen)
12. La kyllingen hvile 5-10 minutter før servering.
Oppskrift ovnsbakte kyllinglår | Middag på nammis.no
Ovnsbakte kyllinglår | Middag på nammis.no
Ovnsbakte kyllinglår
En saftig ovnsbakt kyllingrett med masse smak. Perfekt til søndagsmiddagen! Snadder på smak og lite oppvask er det også. Nammis!