Ovnsbakte poteter med hvitløk

Ovnsbakte poteter er perfekt tilbehør til stek
Nydelig middagstilbehør: Deilige stekte poteter med sprø skorpe og smak av hvitløk og krydder Nammis!

Dette er en skikkelig sprø og gyllen potetklassiker som kan varieres i det uendelige. Skjær poteter i båter, tilsett det du vil av krydder og andre grønnsaker, og bak i ovnen til alt er sprøtt og gjennomstekt. Ovnsbakte poteter med hvitløk gjør enhver middag til en real fest!

Sjekk våre andre potetretter

 

Du trenger

Til 4-6 personer

  • 15 poteter
  • 4 fedd hvitløk (finhakket)
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • ½ ss timian
  • ½ ss provencekrydder
  • 2 ss olje

 

TIPS! Ha gjerne oppi andre grønnsaker også som sellerirot, pastinakk, kålrot, gulrøtter eller det du måtte ønske!

 

Slik gjør du

 

1. Kutt hver potet i 6 – 8 båter og ha dem i en ildfast form. Du velger selv om du vil ha skallet på eller ikke (men de kuleste kidsa i klassen har skallet på).

2. Bland inn hvitløk, krydder og olje og bland godt.

3. Sett ovnen på 230 grader

4. La potetene stekes i 30 – 50 minutter til de er gjennomstekte med gyllen skorpe. Test om de er ferdige med kniv, gaffel eller munnen.

 

TIPS! Skal du servere disse potetene til noe også er ovnsstekt? Da forkoker du potetene i 25 minutter før trinn 1. Så steker du dem mens det som har stått i ovnen hviler på kjøkkenbenken. Skru da temperaturen i ovnen opp til 250 grader og la steke i 20 – 25 minutter til potetene er gjennomstekte og har gyllen sprø stekeskorpe.

Én kommentar til “Ovnsbakte poteter med hvitløk

  1. Tilbaketråkk: Hjortestek

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.