Ovnsbakte poteter

Ovnsbakte poteter
Deilige, ovnsbakte poteter setter en ekstra spiss på maten. Nammis!

Hjemme hos oss er potetene nesten like viktige som hovedretten. Altså, ikke alltid. Vi har ikke poteter til taco eller spagetti og sånt. Men når vi først har poteter, for eksempel til biff eller stek eller sånne ting, da er potene mer enn bare tilbehør. Da har potetene en av hovedrollene, og skal helst være perfekte. Ovnsbakte poteter skal ha sprø skorpe, gjennomstekt innhold og smak av digge urter. Da er middagen komplett!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE POTETRETTER

Du trenger

til fire personer

  • 2 ss olje
  • 12 poteter, kuttet i 2
  • 4 fedd hvitløk, most gjennom hvitløkspressen
  • 1 god klype/liten håndfull ferske urter (gjerne de samme som du eventuelt bruker til andre deler av middagen. Ellers er noen stilker med timian, rosmarin eller oregano supert)
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

 

TIPS! Skal du servere potetene til noe som skal stekes i ovnen, kan du sette den ildfaste formen inn samtidig som det du steker. Når kjøttet er ferdigstekt, kan du sette ovnen på maks og gi potetene den siste finishen mens kjøttet hviler.

 

Slik gjør du:

1. Bland alt godt i en ildfast form.

2. Stek til de er gylne og ferdig gjennomstekt (cirka 2 timer på 125 grader, eller 1 time på 200 grader). Sjekk med gaffelen at de er ferdige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.