Ovnsbakte sliders

Ovnsbakte sliders
Hamburger til seks personer på 1-2-3! Digge småburgere med masse smak.

Skal jeg være helt ærlig med deg? Jeg har aldri helt forstått poenget med sliders. En liten burger?? Hvorfor ikke spise en stor en isteden? Men så skjønte jeg at jeg kunne lage burgermat til mange samtidig – med å lage sliders i langpanne. Og det måtte jeg jo teste. Smaken var like digg som med en større burger, og jeg må innrømme at småburgerne hadde sin sjarm de også. Blant annet fordi jeg kunne spise flere før jeg ble mett.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE BURGERE

 

Du trenger

Til 6 personer (tre-fire sliders til hver)

  • 800 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 100 gram ost (for eksempel revet cheddar eller mozzarella)
  • 2 ss hvitløkspulver
  • 2 ss løkpulver
  • ½ ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 egg

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Du får best resultat om du bruker hendene.

3. Fordele kjøttblandingen tynt utover et bakepapir på størrelse med et vanlig stekebrett  (min ovn er en sånn «standardovn» på 58 centimeter, der stekebrettene er 38 centimeter dype og 46 brede).

4. La steke i ovnen i 15 – 20 minutter til kjøttet er helt gjennomstekt. Kjøttet minsker en del i ovnen.

5. Skjær kjøttet opp i stykker som passer til brødene dine og server med brød og din favoritt-hamburger-dressing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.