Ovnsbakte småpoteter

Ovnsbakte småpoteter
Lekre nystekte småpoteter med urtekrydder setter en spiss på alle måltider, særlig en god tapasmiddag. Nammis!

Madammen er helt crazy når det gjelder poteter. Hun elsker dem, enten de er kokte eller stekte eller bakte eller til og med rå. Jeg er ikke SÅ giret, men når det gjelder disse her lekre, urtekrydrete og ovnsbakte småpotetene, er vi nesten like entusiastiske. Det passer til alt, enten det er burgere, eller biff eller tapas eller bare helt vanlig kveldssnaks! Utrolig godt!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE POTETRETTER

 

Du trenger:

til fire personer

  • 12 – 20 småpoteter
  • 2 ss olje
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ½ ss tørket timian eller rosmarin eller noen andre tørkede urter du liker

OBS! Jeg bruker de aller aller minste potetene de har i butikken, sånne franske partypoteter og sånt. Dersom du bruker større poteter, eller har dårlig tid kan du enten a) koke potetene litt først eller b) sette opp temperaturen noe eller c) steke dem lengre.

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Vask potetene godt slik at du kan spise dem med skallet på, og la dem gjerne tørke en stund til de er ordentlig tørre.

3. Bland inn potetene godt med de andre ingrediensene.

4. Ha dem over på stekebrett eller i en ildfast form.

5. Stek i 45  – 60 minutter.

OBS! Dersom du har begrenset plass i ovnen, og potetene må ligge oppå hverandre i ovnen må du beregne lengre steketid. Da kan det også være greit å snu litt på dem omtrent halvveis i steketiden, så får alle potetene godt med skorpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *