Ovnsbakte torskekoteletter

Ovnsbakte torskekoteletter med indisk krydder
Saftig og digg fisk med lekker indisk krydderblanding på toppen. Nammis!

Først av alt: Denne oppskriften er super for all hvit fisk, enten fryst eller fersk. Så er det sagt. Uansett – Skreisesongen er en festsesong hos oss. Vi er så heldig at stort sett hele familien synes fersk torsk er godt, så vi prøver virkelig å utnytte det når den ferske skreien er i butikkene. Men det kan ikke bare bli dampet torsk med smør og poteter. Ovnsbakt torsk med indisk krydderblanding på toppen var supergodt. Men er du bekymret for alt dette indiske? Bare erstatt krydderblandingen med litt smør, så blir det supergodt!

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE FISKERETTER

 

Du trenger:

Til 4 personer

  • 1,5 kg torskekoteletter (eller annen hvit fisk),
  • 1 ss olje
  • 1 ½ gulløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk (presset gjennom hvitløkspressen)
  • 1 ½ ss fersk ingefær, raspet eller finhakket
  • 1 ts malt koriander
  • 2 stilker med sitrongress (kun det hvite), finhakket
  • 3 ts tamarind paste
  • 1 ts revet sitronskall

 

Serveringstips: ris, sitronbåter, lettkokte grønnsaker og flatbrød (lenke)

 

Slik gjør du

1. Sjekk at fisken er tint (hvis den har vært fryst). Det er fint hvis den har fått stå ute en halvtime og fått romtemperatur.

2. Sett ovnen på 170 grader.

3. Gjør klar alle ingrediensene.

4. Se over fisken. Husk at du skal snu den mens den er inne i ovnen, og senere flytte den over på fat på fyll på toppen. Jeg klipper derfor bort de tynneste bitene på kotelettene og plagsomme finner og sånt.

5. Legg fisken på et stekebrett og stekt mitt i ovnen i cirka 15 minuttet. Dette er en steketid som er tilpasset ganske tykke «norske» torskekoteletter. Hvis du har tynne koteletter kan du redusere noe.

6. Så fort fisken er i ovnen kan du varme opp olje på stekepannen i medium varme. Stek løk, hvitløk, ingefær, koriander og sitrongress i 5-6 minutter til løken begynner å bli myk og gyllen. Ikke for varmt, løken må ikke få stekeskorpe.

7. Rør inn tamarind-pasten og sitronskall, og sett pannen til side.

8. Ta stekebrettet ut av ovnen, og snu hvert fiskestykke (forsiktig, men bestemt).

9. Fordele fyllet på toppen av fiskekotelettene, og sett fisken tilbake i ovnen. Her skal den stå til fisken er ferdig gjennomstekt, for tykke koteletter var 10 minutter perfekt! Den eneste måten å være helt sikker på, er å bruke en gaffel på en av kotelettene og teste om fisken flaker seg.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *