Pad Thai med kylling

Oppskriften holder til tre voksne personer
En deilig frisk wok med masse smak. Akkurat passe mild til å passe for hele familien. Nammis!

Finnes det en bedre følelse enn å gå løs på en tallerken rykende fersk Pad Thai? Ja, kanskje. Men stemningen er i alle fall høy når denne retten kommer på bordet. En lekker variant av den thailandske nasjonalretten med masse smak. Men det er ingen sterk rett, så den passer for absolutt hele familien. Vil du ha en mer fyrrig variant kan du tilsette med chili, pepper, hvitløk og ingefær.

 

Se våre andre asiatiske oppskrifter her


Du trenger:

  • 250 gr risnudler
  • 350 gr kyllingkjøtt eller kalkunkjøtt i terninger (Lår, filet, bryst – bruk det du har – men ta bort evt. skinn)
  • 1 ½ ss soyasaus
  • 4 fedd hvitløk (most gjennom hvitløkspressen)
  • 2 røde chili, finhakket (jeg er pingle og tar ut frøene)
  • 2 cm fersk ingefær, revet
  • 4 vårløk, hakket i skiver
  • 1 egg
  • 30 gram usaltede peanøtter eller chashewnøtter
  • 2 ss olivenolje

 

Thaisaus:

  • 1 dl kyllingkraft (Jeg innrømmer det – jeg brukte buljongterning)
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ss limesaft
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss fish sauce
  • 1 ss soyasaus
  • 1/8 ts pepper

 

Serveres med: Sweet chili sauce

 

Slik gjør du:

1. Bland kylling og 1 ½ soyasaus i en skål, og sett den til side.

2. Bland alle ingrediensene til sausen i en skål og rør godt, slik at sukkeret løses opp. Så setter du til side.

3. Kok opp en stor gryte med vann, og ha i risnudlene. Så skrur du av varmen. La nudlene trekke i cirka seks minutter, eller til de er myke nok til at de kan bøyes. De skal ikke være ferdigkokte. Hell nudlene over i et dørslag, og skyll dem. Sett til side.

4. Varm en wok eller stekepanne med olje på medium varme. Ha i hvitløk, chili, ingefær og en halv vårløk (den hvite delen). Stek i ett minutt.

5. Ha i kyllingen og stek i 3-4 minutter (eller til kyllingen er gjennomstekt). Dersom pannen blir veldig tørr, kan du ha 1-2 ss av thai-sausen i pannen.

6. Dytt ingrediensene til side og ha egget i midten av pannen. Rør egget raskt, slik at det blir eggerøre. Bland eggerøren med resten av ingrediensene.

7. Ha i nudlene, sammen med 4 ss thaisaus. Bland godt slik at nudlene blander seg godt med de andre ingrediensene.

8. Fortsett å steke nudlene mens du rører hele tiden. Tilsett mer og mer saus omtrent hvert minutt eller to til det er tomt. Prosessen skal ta cirka 8-10 minutter, og da skal blandingen være seig og god.

9. Fordel blandingen på tallerkener og strø over med vårløk, seet chili sauce og peanøtter/chashewnøtter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.