Pærekylling

Pærekylling – klar til servering
En annerledes kyllingrett med masse spennende smaker fra stekt kylling, chili og friske pærer. Nammis!

 

Vi har et vennepar som ofte kommer på middag, der hun er intolerant til løk. Det er alltid derfor en spennende utfordring å finne ordentlig god mat uten løk. For hver gang jeg googler «middag uten løk» er det sjeldent gode råd å finne. «Bare lag det du pleier å lage – uten løk», er det alltid en eller annen løk som skriver. Men det er ikke godt nok. Jeg er på jakt etter kvalitet. Stor var lykken da jeg fant inspirasjon til denne kyllingretten her. Saftig og god kylling, masse smak fra chili og ingefær og en spennende kontrast med ferske pærer. Ordentlig godt helt uten løk.

 

Sjekk også våre andre kyllingretter

Du trenger:

Til fire personer (der jeg beregner halvannet kyllinglår per pers. Lag flere hvis du vil)

 

  • 6 kyllinglår (Kjøp så god kvalitet som du kan og vil)
  • 3 pærer
  • 1 ½ ss fersk ingefær, revet
  • 1 ½ røde chili, frøløs og finhakket
  • 3 ss brunt sukker
  • 4 ss olivenolje
  • Krydres med 1 ts salt og ¼ ts pepper

 

Serveres med ris og sausen som ligger igjen i den ildfasteformen

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader

2. Gjør klar chili og ingefær og bland det sammen med sukker og olivenolje i en ildfast form.

3. Tørk lett av kyllingfiletene med et kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle.

4. Del kyllinglårene i to – på midten.

5. Ha kyllinglårene i den ildfaste formen, og bland godt, slik at alle kyllingdelene er godt dekket av marinaden.

6. Sett den ildfaste formen i kjøleskapet i minst ti minutter for marinering. Dette kan du gjerne gjøre kvelden før, bare pass på at formen er godt dekket til og står lufttett.

7. Ta kyllingen ut av kjøleskapet og krydre med salt og pepper.

8. Del pærene i fire båter og fjerne kjernehuset, stilken og den svarte greien på toppen av pæren.

9. Legg pærene i den ildfaste formen.

10. Ha den ildfaste formen i ovnen, og la steke til kyllinglårene er ferdig gjennomstekte. For meg tok det 40-45 minutter (Hvis du er usikker på om de er ferdige må du skjære over et lårstykke og se selv).

11. Snu kyllinglårene minst én gang i løpet av steketiden.

12. Ha kyllingen og pærene over på et serveringsfat og servere med ris. Kraften som ligger igjen i den ildfasteformen er super saus!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.