Panang Chicken Curry

Retten tar cirka én time å lage
En deilig thairett med masse smak og litt styrke. Anbefales

– Hoooi! Den var det sus i! Madammen (som tåler mye mer sterk mat enn meg) hadde akkurat smakt på dagens middag. – Men den var veldig god, sa hun. Vi fant frem en boks med creme fraise til de mer ømfintlige ganene rundt bordet og festmåltidet kunne starte. Et fyrverkeri av en rett med masse smak og litt styrke. Sausen er deilig og fyldig, kyllingen er sterk og saftig og de sprø grønnsakene bidrar til en flott matopplevelse

Prøv også våre andre retter fra Asia

 

Du trenger:

  • 4 dl kokosmelk (en boks)
  • 3 ss «Panang curry paste»
  • 4 kyllingfileter (cirka 600 gram), kuttet i 1 cm-tykke strimler
  • 2 ss fish sauce
  • 2 ss mørkt sukker
  • 3 dl kyllingkraft (jeg bruker buljongterning)
  • 2 ts salt
  • ¼ blomkål – kuttet opp i munnfull-størrelse
  • 2 gulrøtter, kuttet opp i skiver eller strimler
  • 60 gr aspargesbønner (eller andre lange, grønne bønner)
  • Serveres med ris, salat og creme fraise.

TIPS! Dette er en litt sterk rett. Dersom du har ømfintlig gane anbefaler jeg melk som drikke og litt vannmelon som siderett

Slik gjør du

  1. Kutt opp kjøtt og grønnsaker – og gjør klar kraften. Husk god hygiene når du jobber med kylling. Vask hendene ofte, og vask/bytt alt kjøkkenutstyr som har vært i kontakt med rått kyllingkjøtt.
  1. Kok opp kokosmelk og curry-pastaen, og la småkoke på medium varme i 12 minutter.
  2. I mellomtiden kan du koke opp vann med 1 ts salt – og la blomkålen koke i to minutter. Fjern blomkålen med en gang, og skyll i kaldt vann.
  3. Nå kan du sette på risvannet. Følg anvisningene på rispakken.
  4. Ha så i kyllingen og gulrøttene i kokosmelken og la småkoke i cirka fem minutter. Rør innimellom.
  5. Ha i kyllingkraften, fish sauce og sukker. Bland inn og kok opp.
  6. Trekk kjelen bort fra gryten, og tilsett, 1 ts salt, blomkålen og bønnene og la stå i to minutter.
  7. Smak til før servering. Dersom det er for sterkt for deg eller familien, kan du vurdere å røre inn 1 ss eller 2 med creme fraise direkte inn i retten for å gjøre den litt mildere. Hvis ikke kan du sette frem creme fraise ved bordet, så kan folk forsyne seg selv.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.