På hytten har Mamma og de en bok med masse gamle oppskrifter, og i den boken fant jeg denne deilige grunnoppskriften på klassiske, norske, halvtynne pannekaker. Nystekte, myke og deilige pannekaker som er akkurat nøytrale nok i smaken til at de passer til å ha masse forskjellig tilbehør, enten det er det klassiske syltetøyet eller ertersuppen. Eller hva med hermetiske pærer eller litt sild? Godt blir det nok uansett.
Sjekk også våre andre lunsj-oppskrifter
Du trenger
Til cirka 10 pannekaker
- 250 gr / 4 dl hvetemel
- 1 ts salt (kan sløyfes)
- 7,5 dl melk
- 2 egg
- 2 ss smør (mykt eller smeltet)
Slik gjør du:
1. Ha mel og salt i en bolle og tilsett melken gradvis mens du rører hele tiden. Dette er for å sikre at du ikke får noen melklumper i røren.
2. Når røren er jevn og klumpfri rører du inn eggene ett og ett.
3. Smelt smøret og rør inn
4. La røren svelle i kjøleskapet i minst 30 minutter.
5. Sett stekepannen på medium varme og la pannen få den tiden som trengs for å få jevn god varme.
6. Smør pannen med litt fett i bunnen (vi har smeltet smør i røren, så vi trenger ikke mye i pannen).
7. Rør godt i røren.
8. Fordele et tynt lag røre i bunnen av stekepannen og drei litt på pannen slik at røren blir jevnt fordelt.
9. Stek i cirka ett minutt til pannekaken er gyllenbrun under og akkurat stivnet på toppen. Juster varmen opp eller ned hvis du trenger.
10. Snu pannekaken forsiktig og stek 30-60 sekunder til den er gyllenbrun på den andre siden også. Hvis du synes det er vanskelig å snu pannekakene, kan du lage dem litt mindre – da der de enklere å snu.
11. Lagre de ferdigstekte pannekakene mellom to middagsfat for å holde på varmen.