Pannekaker

Klassiske norske pannekaker
En finfin grunnoppskrift på klassiske norske pannekaker som serveres med bacon, syltetøy, brunost, sukker, sjokolade eller det hjertet og/eller magen begjærer. Nammis.

På hytten har Mamma og de en bok med masse gamle oppskrifter, og i den boken fant jeg denne deilige grunnoppskriften på klassiske, norske, halvtynne pannekaker. Nystekte, myke og deilige pannekaker som er akkurat nøytrale nok i smaken til at de passer til å ha masse forskjellig tilbehør, enten det er det klassiske syltetøyet eller ertersuppen. Eller hva med hermetiske pærer eller litt sild? Godt blir det nok uansett.

 Sjekk også våre andre lunsj-oppskrifter

 

Du trenger

Til cirka 10 pannekaker

  • 250 gr / 4 dl hvetemel
  • 1 ts salt (kan sløyfes)
  • 7,5 dl melk
  • 2 egg
  • 2 ss smør (mykt eller smeltet)

 

Slik gjør du:

1. Ha mel og salt i en bolle og tilsett melken gradvis mens du rører hele tiden. Dette er for å sikre at du ikke får noen melklumper i røren.

2. Når røren er jevn og klumpfri rører du inn eggene ett og ett.

3. Smelt smøret og rør inn

4. La røren svelle i kjøleskapet i minst 30 minutter.

5. Sett stekepannen på medium varme og la pannen få den tiden som trengs for å få jevn god varme.

6. Smør pannen med litt fett i bunnen (vi har smeltet smør i røren, så vi trenger ikke mye i pannen).

7. Rør godt i røren.

8. Fordele et tynt lag røre i bunnen av stekepannen og drei litt på pannen slik at røren blir jevnt fordelt.

9. Stek i cirka ett minutt til pannekaken er gyllenbrun under og akkurat stivnet på toppen. Juster varmen opp eller ned hvis du trenger.

10. Snu pannekaken forsiktig og stek 30-60 sekunder til den er gyllenbrun på den andre siden også. Hvis du synes det er vanskelig å snu pannekakene, kan du lage dem litt mindre – da der de enklere å snu.

11. Lagre de ferdigstekte pannekakene mellom to middagsfat for å holde på varmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.