Pasta Arrabiata

pasta arrabiata
En deilig og smaksrik pastasaus med litt mer temperament enn bolognesen. Nammis!

Vi er på ingen måte vegetarianere, Madammen og jeg, men vi synes det hadde vært kjekt å utvide vårt repertoar på kjøttfrie retter  og middager. I tillegg samler vi på pastaretter, så en kjøttfri pastarett var midt i blinken for oss. Denne pastasausen er litt sintere og røffere i smaken enn den vanlige milde familiebolgnesen. Vi valgte allikevel å være litt forsikitige med chilipulveret, men tilsett gjerne mer hvis du vil ha en sintere saus J Godt var det uansett.

 PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE PASTARETTER

 Du trenger:

  • 1 ss olje
  • 1 gulløk, hakket
  • 5 fedd hvitløk
  • 1 dl rødvin
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss fersk basilikum (eller 2 ts tørket)
  • 180 gram tomatpure
  • 1 ½ ts chilipulver (eller mer hvis du vil ha noe sterkere)
  • ½ ts pepper
  • 4 bokser hermetiske tomater (a 400 gram)
  • Blandes med 400 gram pasta (helst fullkornspenne)
  • Pyntes med: 2 ss frisk persille og gjerne litt revet pasmesanost
  • Serveres med ferske rundstykker

 

 

Slik gjør du:

1. Varm olje i en stekepanne og stek løk og hvitløk på medium varme i 5 – 10 minutter til løken har blitt myk og gyllen. Vær forsiktig med varmen, løken skal ikke få stekeskorpe.

2. Tilsett resten av ingrediensene.

3. La sausen småkoke i 20 – 40 minutter. Rør innimellom. Smak gjerne på sausen etter 10 minutter koking. Tilsett gjerne mer chili om vi vi ha en «sintere» pastasaus.

4. Mot slutten av koketiden koker du opp 400 gram penne (eller annen pasta hvis du foretrekker) etter anvisningene på pakken.

5. Sil av pastavannet når den er ferdigkokt, men ikke skyll pastaen, bland den rett inn i pastasausen. Da blir litt av pastastivelsen med over i sausen som da blir litt tykkere.

6. Bland pasta og saus, pynt med persille og eventuelt parmesan og servere varmt.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.