Åh, herregud så god middag. Så utrolig mye gode smaker fra pasta, hvitløk, oljer, sesamfrø, chili, grønnsaker og urter. Dette er en svært allsidig pastarett, som er like god varm som kald. Den er supergod som varm familiemiddag, trøstemat en kveld man er alene, eller som kald lunsj dagen etter. Jeg hadde heller ikke hatt noen problemer med å servere denne til gjester. La gå, det er kanskje ikke slankemat, men gjør deg selv en tjeneste: Prøv denne!
SJEKK UT VÅRE ANDRE PASTARETTER
Du trenger
Til fire personer
- 450 gram tørket pasta (vi brukte fullkorn-fusilli – velg det du synes er best)
- 3 dl kokevann fra pastaen
- 500 gram kalkun/Kylling (helst ferdig tilberedt – men bruk gjerne rå filet om du ikke har ferdig)
- 2 ts sesamfrø
- 6 fedd hvitløk, presset i hviløkspressen
- 4 ss sukker
- 6 ss olivenolje
- 4 ss riseddik
- 2 ts maizenna
- 6 ss soyasaus
- 3 ss sesamolje
- 2 ts chilisaus (sterk) – bruk mer hvis du vil.
- 6 vårløk, kuttet i små skiver
- 1 rød paprika, kuttet i tynne strimler
- 1 brokkoli
- ½ bunt koriander, finhakket
TIPS! Nå er det såpass lite chili at det fungerer mer en som en ganske mild smakstilsetning – et lite hint av chili. Det er det som er meningen, for dette er ikke en sterk rett. Men du må gjerne tilsette så mye chili du ønsker for å få den sterk. Det er sikkert godt det også 🙂
Slik gjør du:
1. Begynn med å riste sesamfrøene. Varm opp en tørr stekepanne til medium varme, og ha i sesamfrøene. Stek dem noen minutter til du kan lukte at frøene blir stekt og frøene får en lett lysebrun farge. De må ikke bli for mørke/svidde – da begynner du bare på nytt.
2. Kok opp rikelig med lettsaltet vann og kok pastaen etter anvisningene mens du gjør klar resten. Når pastaen er ferdig tar du vare på 3 dl av kokevannet. Hell resten over i et dørslag og skyll pastaen lett. Sett til side.
3. Skjær tuppene av brokkolien og kok dem i 2 minutter i litt lettsaltet vann. Skyll dem raskt i iskaldt vann, og sett dem til side.
4. Skjær eller riv kjøttet i tynne strimler. Dersom det er rått kan du steke det raskt på høy varme i litt olje i cirka to minutter. Sett kyllingen til side.
5. Finn frem en gryte (eller stekepanne med høyekanter) og ha i hvitløk, sukker, olje, eddik, soyasaus, sesamolje og chilisaus og maisenna. Kok opp og la småkoke i 8 minutter. Ikke kutt i koketiden, den trenger såpass for å løse opp alt sukkeret og for å gjøre eddiken god.
6. Tilsett så kyllingkjøttet, pasta, vårløk, paprika og sesamfrø. La steke 2-3 minutter til alt er varmt. Bland godt.
7. Helt til slutt rører du inn korianderen.
Én kommentar til “Pasta med kalkun og sesamfrø”