Pasta med oksehale

Pasta med oksehale
En deilig tomatsaus med rik smaksdybde og saftig oksehalekjøtt. Nammis!

Oksehale er blant de billige kjøttstykkene jeg innimellom har kommet over i butikken, men som jeg ikke helt har visst hva jeg skal bruke til. Jeg vet at slike kjøttstykker blir fantastisk digge hvis de bare får koke eller steke i fred en stund. Det er med andre ord et supert kjøtt til pastasaus. Vi valgte oss ut en stormfull søndag der vi uansett bare skulle være inne og hoppe(barna)/sløve(Madammen og jeg) i sofaen. Gryten stod og putret for seg selv i ovnen, og etter noen timers rolig sløving/hopping kunne vi be dagens middagsgjest på en helt fantastisk pastamiddag nesten uten innsats. Fantastisk!

SJEKK UT VÅRE ANDRE PASTARETTER

 

Du trenger:

  • 1 ½ kg oksehale i stykker, tint
  • 50 gr hvetemel (krydret med ½ ts salt ¼ ts pepper og 2 ts persille)
  • ½ dl olivenolje
  • 1 gulløk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk
  • 5 dl oksekraft
  • 1 boks hermetiske tomater (cirka 400 gr)
  • 2 ½ dl eplejuice (eller hvitvin eller noe lignende)
  • 6 laurbærblad
  • 2 hele nelliker
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 3 stenger stangselleri, finhakket
  • 500 gram småpasta (penne eller fusili er bra)
  • 30 gram smør
  • Serveres med: revet parmesan- ost og nystetke baguetter med smør (kan sløyfes)

 

TIPS! Oksehale får du (oftest fryst) på mange av de litt større butikkene. Vær litt selektiv når du skal kjøpe oksehale. Velg de pakkene som har stykker med store kjøttstykker.

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 160 grader.

2. Tørk av oksehalene.

3. Bland mel, salt, pepper og persille.

4. Vend oksehalestykkene i melblandingen, slik at hver del er dekket på alle sider av mel. Rist av overflødig mel.

5. Varm halvparten av oljen i en gryte med høy varme. Ha 1/3 av kjøttstykkene i gryten og gi hver side av kjøttstykkene en rask stekeskorpe. Legg de ferdige kjøttstykkene i en stor gryte som tåler stekeovn (eller en ildfast form). Gjenta til alle kjøttstykkene er ferdig brunet.

6. Senk varmen på gryten og tørk av restoljen i pannen med tørkerull. Varm så resten av oljen og stek løken og hvitløken på medium varme i 8 minutter til løken begynner å bli myk og gjennomsiktig. Pass på varmen – løken skal ikke få stekeskorpe.

7. Ha så i oksekraft, hermetiske tomater, eplejuice, salt, pepper, nellik og laurbær. Kok opp og hell over oksehalestykkene

8. Legg på lokk og sett inn i ovnen. Stek i cirka 3 timer.

9. Etter tre timer fjerner du de laurbærene og nellikene som flyter på toppen av gryten. Rør inn stangsellerien og stek videre i en halvtime uten lokk.

10. Kok pastaen slik at den er ferdig samtidig som gryten. Hell av pastavannet og rør inn cirka 30 gram smør.

11. Serveres rykende varm og gjerne med et godt dryss parmesan om du vil.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *