Pastagrateng

Pastagrateng
En superdigg pastagrateng med tomatsaus, grønnsaker og smeltet mozzarella. Nammis!

Når familien samles til ferie på hytten har mamma og de innført en ny regel: Alle lager én middag hver. Det er kjempegøy, for da kan alle få vise hvilke nye middager de har oppdaget siden sist. Alle tar oppgaven alvorlig, og hver eneste middag blir spesiell. Vi gikk for denne pastagrantengen. Perfekt når man skal lage mettende snaddermiddag til mange store og små rundt bordet.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE PASTAOPPSKRIFTER

Du trenger:

Til fire personer

  • 2 gulløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 ss olivenolje
  • ½ ss pizzakrydder
  • ½ ts chilipulver
  • ½ ts salt
  • 400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig (romtemperert)
  • 6 dl kyllingkraft
  • ½ bunt fersk basilikum (eller 4 ½ ts tørket), finhakket
  • 1 ½ ss tomatpure
  • ½ ss rødvinseddik
  • 250 gram pasta (jeg bruker fullkorns-penne)
  • 600 gram hermetiske tomater
  • 1 kule med fersk mozarella
  • 200 gram revet ost
  • Kan pyntes med: mer revet basilikum og parmesan

Serveringstips: Salat og noen ferske middagsrundstykker er supert til denne rettten.

 

Slik gjør du:

1. Finhakk gulrøtter og løk. Fint om du bruker litt tid her og finhakker ordentlig.

2. Sett ovnen på 180 grader.

3. Varm oljen i en gryte og stek løk og gulrøtter i 8 minutter på medium varme til løken er gyllen og myk. Pass på varmen, så det ikke brenner seg. Rør innimellom.

4. Press hvitløken gjennom hvitløkspressen og tilsett i gryten. Stek to minutter til.

5. Tilsett pizzakrydder, chilipulver og halvparten av saltet.

6. Tilsett kjøttdeigen og stek i cirka fem minutter til kjøttet er brunet.

7. Rør inn kyllingkraft, basilikummen, tomatpuréen, rødvinseddiken og de hermetiske tomatene

8. Kok opp mens du rører og la småkoke i fem minutter.

9. Tilsett pastaen og kok til den har to minutter igjen av den koketiden som står på pakken.

10. Rør inn resten av saltet.

11. Flytt alt over en en ildfast form. Fordele den revne osten utover og fordele så fersk mozarella på toppen. Strø gjerne litt pepper helt på toppen.

12. Stek i ovnen i 15 minutter til osten er godt smeltet.

13. La retten hvile cirka 10 minutter før du serverer den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.