Pastasaus

Sausen skal koke i cirka 2 timer for å bli perfekt
En deilig og mørk pastasaus med litt sterkere smak enn den klassiske norske. Litt «voksen» på en måte. Veldig god!

Denne sausen byr på en spennende smaksreise. Jeg synes det er kjempeinteressant å smake på den med jevne mellomrom under kokeprosessen. Da kan man kjenne forskjellene og hvordan smaken utvikler seg underveis. Kjempemoro. Og på slutten av reisen får man en kjempedeilig pastasaus med masse smak. Ikke den klassiske milde og barnevennlige pastasausen, men en litt mørkere og voksen variant. Passer supergodt til kjøttboller – eller hvorfor ikke bruke den som hamburgerdressing?

Du trenger:

Til 3 porsjoner

  • 1 gulløk, medium størrelse, grovhakket
  • 2,5 fedd hvitløk (gjennom hvitløkspressen)
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ts salt
  • ½ ts sukker
  • 1 lite laurbær
  • 180 gram tomatpure
  • 1 ts finhakket fersk basilikum (eller 1/3 ts tørket basilikum)
  • ¼ ts malt svart pepper

Slik gjør du:

1. Stek hvitløk og løk i olivenolje på medium varme I 5-10 minutter til løken er myk og lett gjennomsiktig.

2. Bland i hermetiske tomater, salt, sukker og laurbær.

3. Sett på lokket og la småputre på svært lav varme i 90 minutter. Du skal knapt kunne se at det koker. Rør innimellom

4. Rør i tomatpuréen, basilikumen og pepperen. La det stå å småputre i nye 30 minutter.

5. Dersom du skal servere noe kjøtt oppi sausen, kan du tilsette kjøttet når det gjenstår cirka 15 minutter av koketiden.

1 kommentar til “Pastasaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.