Peanøttkjeks

Peanøttkjeks med M&Ms
Deilige, seige, søte kjeks med masse peanøttsmak. Nammis!

 

– Dette er de beste kjeksene jeg noensinne har spist, ropte Madammen ekstatisk fra kjøkkenet. Vi hadde arvet noen taxfree-impulskjøpte peanøtt-M&Ms fra noen venner som ikke visste hva de skulle bruke dem til. Det tok oss ikke lange tiden før vi fyrte i gang stekeovnen for kjeksproduksjon. Denne oppskriften er helt fantastisk. Litt av hemmeligheten ligger i at smør og peanøttsmør smeltes sammen før steking. Og en deilig balanse mellom brunt og hvitt sukker. Resultatet er deilige søte kjeks som er sprø på utsiden, myke på innsiden og med masse digge smaker. Bør prøves!

 

Prøv også våre andre kjeks

 

Du trenger:

  • 5 dl hvetemel
  • ½ ts natron
  • ½ ts salt
  • 120 gr smør
  • 120 gr peanøttsmør (jeg brukte en grov type)
  • 2,4 dl brunt sukker
  • 1,2 dl vanlig hvitt sukker
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 dl M&Ms med peanøttsmør-fyll (dersom du ikke får tak i sånne med peanøttsmør-fyll kan du helt fint bruke vanlige M&Ms, nonstop eller smarties eller noe sånt)

 

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 180 grader.

2. Smelt smør og peanøttsmør sammen i en kjele på medium varme. La det smelte helt, hell blandingen over i en bakebolle og la det avkjøle seg helt.

3. Så blander du inn hvitt og brunt sukker.

4. Bruk mixmaster eller lignende og visp til blandingen er lett og luftig (4-5 minutter).

5. Så tilsetter du egget, eggeplommen og vaniljeekstrakten og blander godt.

6. Bland mel, natron og salt i en annen bolle, og rør blandingen inn med det andre gradvis. Bland til alt melet er rørt inn

7. Ha i M&M-ene og bland slik at de fordeler seg jevnt utover.

8. Bruk kjøkkenvekten og trill runde kuler med 25 gram deig. Deigen kan være litt løs, så du må kanskje presse deigen litt sammen før du begynner å trille. Pass på at hver kule har M&M i seg.

9. Fordele kulene utover stekebrettet med 1-2 centimeters avstand (de synker ikke så mye sammen under stekingen). Sannsynligvis må du bruke 2 stekebrett.

10. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 12 minutter til de får en lys stekeskorpe.

11. Ta dem ut av ovnen, og press kulene litt flate (som en tykk hamburger).

12. Flytte kakene over på rist og la dem avkjøles før servering.

13. Dette er ikke noe langtidskjeks. Definitivt best etter noen timer i friluft – men veldig gode dagen etter også (men da bør fr lagres lufttett).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.