Pepper chicken

Pepper chicken
Nesten som på restaurant: marinert kylling i indisk fløtesaus. Nammis!

Det er alltid litt høytidsstemning på kjøkkenet når det står indisk på menyen. Kjøkkenbenken står full av smak med spennende krydderblandinger, ingefær og kanel og noe digg marinert kjøtt. Det er så kjekt å gjøre alle de små forberedelsene, og oppmålingene og klargjøringene før showet starter. Og når alt er klart: Da går varmen på full pinne, og alle de små smakseksplosjonene forenes i stekepannen på noen få strakser. Og så kan spisefesten starte. Morsomt å lage, utrolig digg å spise.

PRØV OGSÅ VÅRE ANDRE INDISKE OPPSKRIFTER

Du trenger

Til marinaden

  • 500 gram kyllingkjøtt, skåret opp i terninger
  • 1 ts ginger paste (alternativt 2 ts fersk, hakket ingefær)
  • 1 ts garlic paste (alternativt 2 store fedd most hvitløk)
  • 1/8 ts gurkemeie
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper

Til resten:

  • 1 stor gulløk, grovhakket hakket
  • 1 ts ginger paste (alternativt 2 ts fersk, hakket ingefær)
  • 1 ts garlic paste (alternativt 2 store fedd most hvitløk)
  • En boks hermetiske tomater (ca 400 gram)
  • 1 ts sukker
  • 1 ts pepper
  • ¼ ts rødt chilipulver
  • ¾ ts garam masala
  • 8 – 10 små karri-blader (eller 2 laurbærblader)
  • ½ ts spisskummen
  • 3 grønne kardemommekapsler
  • ½ kanelstang
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss olje
  • 1 dl fløte

Serveres med: nanbrød, raita, ris og en enkel grønn salat

 

Slik gjør du:

1. Når du lager indisk mat skal ting skje fort. Gjør derfor klar alt og mål opp alle ingrediensene på forhånd, slik at du er klar til showet starter.

2. Tørk av kyllingkjøttet med et kjøkkenhåndkle eller papir som ikke loer. Husk ekstra god håndhygiene når du håndterer rå kylling.

3. Rør sammen marinadeingrediensene og vend kyllingkjøttet i dette.

4. Sett til side mens du gjør klart resten.

5. Varm opp olje i stekepannen og tilsett spisskummen, kanel, hvitløk og kardemommekapsler og la dem frese litt i et minutts tid til det begynner å lukte krydder. Det gjør ingenting om de blir ganske mørke og godt stekt.

6. Senk varmen bittelitt og tilsett carry-blader, garlic pasta og ginger pasta og stek i 2-3 minutter.

7. Tilsett grovhakket  løk og stek i noen minutter til den begynner å få litt stekeskorpe.

8. Senk varmen litt til og tilsett hermetiske tomater, sukker og salt og koke-stek i 5 minutter i stekepannen.

9. Ha så i chilipulver, garam masala og pepper og stek videre til all vesken er forsvunnet (det tok ikke veldig lang tid hos meg).

10. Tilsett så den marinerte kyllingen og la steke 4-5 minutter til den er gjennomstekt.

11. Tilsett så 1 dl fløte.

12. Kok fløten opp, skru varmen nesten helt ned og la kyllingen trekke i 10 minutter under lokk (Sjekk at den er gjennomkokt, og så kan du servere).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.