Pepperkakevafler

Pepperkakevafler
En snadder førjulsvaffel med smak av ekte pepperkake. Ordentlig adventskos.

Jeg er en fan av julevafler, jeg. Lekre, nystekte, luftige vafler med klar smak av jul. Roen senker seg liksom så fint når alle samler seg rundt bordet for å steke (og selvagt spise) vaflene Denne varianten har en deilig smak av pepperkaker, og blir helt fantastiske med godt smør, brunost, sukker eller litt syltetøy på toppen.

SJEKK OGSÅ VÅRE ANDRE JULEVAFLER

 

Du trenger:

Til cirka 10 vafler

  • 5 dl mel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl melk (helst h-melk)
  • 1 ts malt ingefær (tørket)
  • 1 ts kanel
  • ½ ts malt nellik
  • ½ ts malt pepper
  • ½ ts salt
  • 2 egg
  • 50 gr smeltet smør
  • Litt mykt eller smeltet smør til stekingen

 

 

TIPS! Hvis du vil ha litt grovere vafler, kan du bytte ut halvparten av melet med fint sammalt hvete.

 

Slik gjør du:

1. Ha alt det tørre i en bakebolle og bland godt.

2. Rør inn melken litt og litt (for å unngå klumper i røren). Bruk gjerne håndmikser eller noe lignende.

3. Ta ut litt av røren og pisk den sammen med eggene (pisk inn ett og egg) og så heller du alt tilbake med resten av røren og blander godt.

4. Rør inn 50 gr. av det smeltede smøret.

5. La røren hvile/svelle i minst 15 minutter på kjøkkenbenken, gjerne litt lengre. Da blir vaflene bedre å spise (dersom du har anledning kan du gjerne la vaffelrøren stå i kjøleskapet over natten, da blir smakene mer intense).

6. La vaffeljernet bli godt og varmt før du steker vaflene med litt smør på jernet.

7. La hver vaffel avkjøles litt før du serverer dem. Husk at vafler som avkjøles alene blir sprø – vafler som avkjøles oppå hverandre blir myke. Gjør det du synes er best.

8. De nystekte vaflene har en mild pepperkakesmak, mens smaken blir kraftigere etter hvert som vaflene kjøles ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.