Pinnepoteter

Pinnepoteter
Pinnepoteter er en genial måte å spare plass på komfyren og gi potetene litt ekstra smak når du lager pinnekjøtt.

Har du ikke plass på komfyren til både den store pinnekjøttgryten, potetgryten OG kålerabistappegryten samtidig? Har du glemt å kjøpe bjørkepinner? Har du lyst på litt ekstra smak på potetene? Da er pinnepoteter svaret for deg! Med kokefaste poteter i bunnen av pinnekjøttgryten får du perfekte poteter og sparer plass! Men tåler potetene virkelig å koke i tre timer? Blir de ikke ødelagte? Nei, merkelig nok blir de perfekte. Ikke vet jeg hvorfor.

SJEKK OGSÅ VÅRE ANDRE JULEOPPSKRIFTER

 

Du trenger:

  • Kokefaste poteter med skall (jeg har brukt Asterix-poteter). Til min store pinnekjøttgryte holder det akkurat med én sånn 2,5-kg-pose.
  • Pinnekjøtt som er ferdig utvannet og klar for å dampes.

 

TIPS! De siste 20 minuttene før servering kan du legge noen pølser (for eksempel Vossakorv eller julepølser) på toppen av pinnekjøttet. Da blir de gode og varme og du sparer enda mer plass på komfyren.

 

Slik gjør du:

1. Vask potetene godt, men behold skallet på.

2. Stable potetene på høykant i bunnen av gryten. De skal stå så tett som mulig. Potetene skal nesten dekkes med iskaldt vann.

3. Stable pinnekjøttet (som vanlig) på toppen av potetene. Lag gjerne et lite område på siden av gryten som er uten kjøtt og poteter, slik at du lett kan sjekke vannstanden i gryten.

4. Kok opp vannet og sett lokket på. Når vannet koker, reduserer du temperaturen slik at vannet står og småkoker.

5. Gryten kan stå på koking i cirka 3 timer til kjøttet er mørt og løsner lett fra beina. Sjekk gryten jevnlig og fyll på mer vann dersom det trengs.

6. Etter cirka tre timer er kjøttet ferdig. Noen serverer det som det er, mens andre liker å la kjøttet stå litt i ovnen eller på grillen for ekstra smak. Vi dømmer ingen. Når du har tatt opp kjøttet tar du potetene forsiktig opp av vannet og servere som vanlig. Vesken på bunnen av gryten kan brukes som vanlig saus/pinnefett til serveringen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.