Pizza med barske kjøttboller

Pizza med barske kjøttboller
Pizza for oss som vil at kjøttfyllet faktisk skal smake noe. Til helgen, kanskje?

Denne pizzaen har utrolig mye smak – ikke bare fra bunnen og sausen – men fra selve kjøttfyllet. Her snakker vi noen smaksbomber av noen kjøttboller!! Det er både deilig og fascinerende å ta en bit av pizzaen og kjenne etter alle smakene som åpenbarer seg. Skikkelig Nammis! Oppskriften ble satt sammen av kombinasjonen av et brennende ønske om noe brennende hett og det vi fant i kjøleskapet.

Oppskriften gir en del kjøttmasse – nok til cirka 3 pizzaer. Dersom du ikke klarer å bruke hele deigen kan du fryse den. Du kan også bruke den til omelett, små lunsjkarbonader eller kanskje til en burger? Eller kanskje lage noen litt større kjøttboller til tapas?

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

Du trenger: 

Til kjøttbollene

  • 3 vårløk
  • 2,5 sjarlottløk
  • 2 cm fersk ingefær (skrelt)
  • 2 fedd hvitløk
  • 35 gram sellerirot
  • 2 frøløse chili
  • 3 ss olje
  • 2 skiver tørt lyst brød
  • 400 gram karbonadedeig
  • ½ ts cajennepeper
  • ½ ts pepper
  • ½ ts salt
  • ½  ts chilipulver
  • ½ ts paprikapulver
  •  1 ss pizzakrydder (ferdig kryddermiks fra butikk)

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene og krydrene (bortsett fra olje og kjøtt) oppi en blender eller food prosessor og blend til alt er en jevn masse.

2. Tilsett olje og blend litt til

3. Tilsett kjøttet og blend til all smaken og alt kjøttet er en javn masse.

4. Dersom du har tid kan du gjerne sette blandingen i kjøleskapet en stund.

5. Kjevle ut pizzadeigen og ha på saus og ost.

6. Fordel kjøttet på toppen av pizzaen (over osten også) i små biter, og stek pizzaen på 250 grader i 15 minutter, eller til osten er gylden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.