Pizzaboller

Pizzaboller
Deilige pizzaboller med saftig pepperonifyll og en sprø skorpe penslet med hvitløkssmør. Nammis!

– Åh, herregud, disse var gode! Jeg trodde du bare hadde laget rundstykker med oreganokrydder og kalte dem for pizzaboller! Det var nå litt overdrevet, tenkte jeg.  Men det var jo ikke det du hadde gjort i det hele tatt: Dette var jo virkelig godt!! Min ærlige gjest var rask – for hun måtte løpe tilbake til serveringsbordet for å sikre seg en pizzabolle til før alle forsvant. Jeg må forresten si meg enig med henne – disse var ordentlig gode!! Prøv dem du også.

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til 25 pizzaboller

  • Pizzadeig til én langpanne (Jeg lagde dobbelt opp av denne her )
  • 500 gram revet mozzarella
  • 50 pepperoni-skiver, delt i fire (cirka to pakker med ferdigoppkuttet pepperoni)
  • 150 gram smør
  • 6 hvitløksfedd
  • ½ ts basilikum
  • ½ ts oregano
  • 1 ts persille
  • 2 klyper salt
  • Cirka 3 dl pizzasaus (Min oppskrift her)

 

Slik gjør du:

1. Gjør klar pizzadeigen og pizzasausen.

2. Sett ovnen på 200 grader

3. Rull ut pizzadeigen til et stort rektangel som en tynn pizzadeig, og skjær ut cirka 25 kvadrater (5×5)

4. I midten på hver kvadrat plasserer du en liten spiseskje med pizzasaus, cirka 1 ss mozzarellaost og 8 pepperoni-biter på toppen. Prøv å holde alt på midten – da blir det lettere å rulle sammen til en bolle.

5. Brett så deigen forsiktig rundt fyllet og rull til en bolle. Det her kan bli litt grisete og knotete hvis sausen flyter utover. Da er det vanskelig å få deigen samlet til én bolle, men her må du bare være tålmodig, så går det til slutt J

6. Plasser hver ball tett inntil hverandre på et stekebrett

7. Smelter du smøret på medium varme

8. Steke hvitløken i smøret i 1-2 minutter på medium varme.

9. Ta kjelen av varmen og rør inn basilikum, oregano, persille og salt

10. Pensle halvparten av blandingen på toppen av pizzabollene

11. Sett pizzabollene i midten av ovnen og stek i 10 minutter.

12. Pensle så resten av smøret på og strø over et lett lag med resten av mozzarellaosten og stek i ti minutter til.

13. La avkjøles i minst 15 minutter før du serverer dem.

 

SERVERINGSTIPS: Mye pizzasaus til overs? Bruk gjerne som dip til pizzabollene! Jeg brukte denne grilldressingen med gressløk som dip. Det ble supergodt! Nammis!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.