
– Jeg elsker burgere, og jeg elsker pizza, tenkte jeg. Kombinasjonen må jo være himmelsk!! Og det var den. Herregud, altså! Nystekte italienske pizzaburgerbrød med pikant pizzasaus og ost på toppen. Og så en saftig kjøttburger i midten, dekket av mer pizzasaus. Det var nystekt og saftig, sprøtt og fløyelsmykt med seig smeltetost og digg pizzasaus. Det var pizza og burger i hellig union! Herlighet, så digg!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERE
Du trenger
Til 8 burgere
Burgerbrødene
- 8 dl hvetemel (bruk gjerne sånn fancy tipo00-pizzamel om du har)
- 3 dl vann (20 – 25 grader)
- 1 pose tørrgjær
- ½ ts salt
- 1 ss olje
Toppes senere med 8 ss av pizzasausen og 175 gram revet mozzarella
2 ½ dl pizzasaus (kjøp eller lag selv)
- 2 fedd hvitløk
- 1 rødløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ts sukker
- 2 ss pizzakrydder
- 1 boks hermetiske tomater
- Salt og pepper
Til burger-kjøttet
- 800 gram karbonadedeig
- 3 ss majones
- 1 ts pepper
- ½ ts salt
- Toppes med 8 ss av pizzasausen
Slik gjør du:
1. Vi begynner med å lage deigen. Bland alle ingrediensene i deigen godt og elte 2-3 minutter og se om den må justeres: Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller vann – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen. Så elter du videre i 10 – 15 minutter.
2. La deigen heve i en time til den er doblet i størrelse (i mellomtiden lager pizzasausen (se pkt 3) og blander burgerkjøttet (se pkt 4)).
3. Pizzasausen lager du ved å grovhakke løken og presse hvitløken i en hvitløkpresse. Så steker du løken og hvitløken lett i olje i 5-8 minutter til løken er gylden og myk. Ikke bruk for sterk varme her. Så tilsetter du hermetiske tomater, sukker og pizzakrydder og kok opp. Bruk stavmikser eller blender og mos sammen til alt er en jevn masse. Krydre til med salt og pepper. La sausen stå og småkoke på lav varme så lenge du kan – i opptil en time. Så er den ferdig
4. Så lager vi burgerkjøttet. Bland karbonadedeig, majones, salt og pepper i en bolle og bland godt. Bruk hendene dine eller kjøkkenmaskin. Del kjøttet i 8 like deler, og forme hver del til burgere. Legg burgerne utover på et brett – de skal helst ikke ligge oppå hverandre. Jeg har litt olje på brettet så er de lettere å løsne etterpå. De er lettere å steke når de er litt kalde – Dekk derfor til med plast og sett i kjøleskapet til de skal stekes. 30 minutter i fryseren er også bra hvis du har dårlig tid.
5. Når pizzadeigen har hevet ferdig setter du ovnen på 250 – 275 grader. Ha stekebrett og evt pizzastein i ovnen mens du varmer den opp. Mens ovnen varmer seg, ruller du brødene utover til 8 flate hamburgerbrød. Smør 1 ss pizzasaus utover toppen på hvert brød, og fordel osten utover. Ha så brødene over på stekebrettet (forsiktig) og stek i 9 – 12 minutter til de er ferdig stekte (kommer jo an på temperaturen i ovnen). De trenger altså ikke å etterheve. Du kan teste om de er ferdig med å banke dem på bunnen. Gjærbakst lager en hul lyd når det er ferdigstekt.
6. Når brødene er ute av ovnen griller du eller steker du burgerne 5-6 minutter på hver side (da er de gjennomstekt). Litt formfett på grillristen er bra
7. Legg en ss pizzasaus på toppen av hver burger, og plassere dem mellom burgerbrødet. Så er det bare til å spise! Nammis!
Hehe! Pizza er godt. Hamburger er godt. Hvorfor ikke kombinere?
Elsker kreativiteten på denne!