Jeg har jo prøvd med på en del forskjellige burgerbrød. Noen er er enkle og rendyrkede brød med deigen i fokus, mens andre er mer kompliserte med andre smaker og ingredienser inni eller på toppen. Denne oppskriften her er blant de siste, der vi bruker grep fra pizza-verden til å gi burgeren et ordentlig pizzapreg. Supertgodt!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERBRØD
Du trenger
Til 8 brød
- 8 dl hvetemel (bruk gjerne sånn fancy tipo00-pizzamel om du har)
- 3 dl vann (20 – 25 grader)
- 1 pose tørrgjær
- ½ ts salt
- 1 ss olje
- 1 ½ dl pizzasaus (kjøp eller lag selv – mine oppskrifter finner du her)
Slik gjør du:
1. Bland ingrediensene i en bakebolle og elt noen minutter, gjerne i en kjøkkenmaskin.
2. Elt deigen 2-3 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok) og så vurderer du om du trenger mer mel eller veske. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller vann – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen.
3. Deigen skal nå eltes skikkelig – og helst lenge og kraftig. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at deigen får en deilig seig konsistens. Elt deigen i 10-15 minutter.
4. Dekk til deigen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og hev i 90 – 120 minutter, til deigen er doblet i størrelse.
5. Elt deigen lett og del den i 8 deler. La deigklumpene hvile i 15 minutter på kjøkkenbenken dersom du har tid.
6. Rull deigklumpene sammen til runde boller og press dem skikkelig flate med håndbaken.
7. Smør 1 ss pizzasaus utover toppen på hvert brød, og fordel osten utover.
8. Dekk til burgerbrødene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la dem hvile mens du varmer opp stekeovnen på maks varme (for meg er det 275). Mer etterheving trenger de ikke. Stekebrettet skal også varmes opp. Bruk gjerne pizzasten hvis du har.
9. Når ovnen har blitt ordentlig varm, tar du ut stekebrettet og ligger burgerbrødene på.
9. Steketid er alltid litt vanskelig å angi når steketemperaturen er «maks». For meg tok det 8-9 minutter med pizzasten og 275 grader, men det kan være du må bruke 12 – 15 minutter før de er klare. Du kan teste om de er ferdig med å banke dem på bunnen. Gjærbakst lager en hul lyd når det er ferdigstekt.
10. La dem hvile litt på rist før de spises.