Pizzadeig til pizzasnurrer

Pizzabunn til pizzasnurrer.
Pizzadeig som passer ekstra godt til pizzasnurrer, men som også passer godt til vanlige pizzaer.

Altså, bare for å ha sagt det med én gang: Jeg kaller denne oppskriften for pizzadeig til pizzasnurrer, men det er en glitrende god, saftig og seig pizzabunn til helt normale pizzaer også. Deigen er lett å jobbe med, deilig seig å spise og med en akkurat passe ikke-dominerende smak. Nammenam!

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

Du trenger

Til 24 pizzasnurrer

(eller 1 vanlig langpannepizza / 2 porsjonspizzaer)

  • 500 gram hvetemel (vanlig mel)
  • 3 ts tørrgjær
  • 3,2 dl vann (20 – 25 grader)
  • 3 ss olivenolje
  • ¾ ts salt
  • 1 ss sukker

 

Slik gjør du

1. Bland mel, gjær, sukker og salt i en bolle.

2. Varm vannet til cirka 25 grader.

3. Ha vann og 2 skjeer olje oppi bollen og bland godt.

4. Elt deigen 2-3 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok) og vurder om du trenger mer mel eller veske. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller vann – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen.

5. Deigen skal nå eltes skikkelig – og helst lenge og kraftig. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at deigen får en deilig seig konsistens. Elt deigen i 10-15 minutter.

6. Ha den siste spiseskjeen med olivenolje i bunnen av en bolle, og legg deigen oppi. Snu deigen, slik at alle sider er dekket av olje. Dekk til deigen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og hev i 90 – 120 minutter, til deigen er doblet i størrelse.

7. Når deigen er ferdighevet knar du den lett et minutts tid for å slå luften ut av den og så deler du den i to like deler. La deigklumpene ligge og hvile i minst 15 minutter.

8. Så kjevler du dem ut i to rektangler som er omtrent like stort som bakebrettet ditt. Det betyr at deigen blir ganske tynn, men det er helt greit. (Dersom du skal lage vanlig pizzabunner, så kjevler du den ut i vanlig pizzabunn-form). Bruk gjerne litt mel på underlaget for at det skal bli lettere å kjevle og flytte deigen.

9. Dekk pizzabunnene med et raust lag pizzasaus (LENKE), fyll (LENKE) og revet ost. Husk å dekke hele pizzabunnen med et jevnt lag fyll.

10. Så lager du til pizzasnurrene:

  • Rull sammen pizzadeigene fra langsiden. Prøv å rulle litt stramt.
  • Legg rullene i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Det er fordi fyllet skal stivne litt, slik at det er lettere å få pizzasnurrene over på brettet. Gjør deg selv en tjeneste og ikke hopp over dette steget.
  • Trim av de ujevne ytterkantene og skjær hver del i 12 biter som er omtrent like tykke.
  • Fordele bitene på to bakebrett (12 snurrer på hvert brett) og strø gjerne pepper, ost, eller bacon eller det du vil på toppen.

11. Stek snurrene i cirka 20 minutter på 190 grader. For vanlig pizza holder det med 12 -15 minutter.

12. La avkjøles i minst 5 min før du spiser dem.

TIPS: Frys gjerne snurrene før de stekes i ovnen. De holder seg godt i fryseren i 2-3 måneder. Ha de fryste snurrene rett på bakebrett og inn i ferdigvarmet ovn – men øk da stekelengden med minst fem min: 25 minutter på 190 grader.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.