Pizzadeig

Pizzadeig

Etter å ha hevet i halvannen time er deigen klar for å kjevles ut. Denne oppskriften er akkurat nok til ett brett pizza,Det er ikke mange tingene i livet som kan overgå følelsen av å sette tennene i en fersk hjemmelaget pizza med sprø bunn, deilig fyll og smeltet ost. Skal pizzaen bli perfekt holder det ikke med kjøpebunn – da er det bare hjemmelaget som gjelder. Og denne blir ganske så god!

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

Du trenger

(Passer til én pizza)

  • 5,5 dl/ 330 gram hvetemel
  • 2,5 dl lunkent vann (ca 25 grader)
  • ½ pakke gjær (enten tørrgjær eller fersk)
  • ½ ts salt
  • 1 klype sukker
  • 1 ss olje

Her hjemme har vi stort sett vært vant til at hvetemel er hvetemel. Slik er det ikke lenger. Akkurat som sandpapir kommer mel i ulike varianter, alt fra kjempefint til kjempegrovt. Mange foretrekker nå å bruke et litt finere mel enn det norske standardmelet i pizzadeigen. Mest poppis nå for tiden er det melet som kalles «tipo00». Dette er en melsort som finnes i stadig flere vanlige butikker, men er selvsagt litt dyrere (og sikkert litt mindre sunt). Jeg bruker tipo00 til denne oppskriften, men er helt overbevist om at jeg ikke hadde merket noe forskjell dersom jeg hadde brukt vanlig mel. Du får velge selv hva du vil gjøre.

Slik gjør du

1. Ha de tørre ingrediensene i en bolle

2. Tilsett lunkent vann og bland litt sammen

3. Tilsett oljen

4. Elt i minst 10 minutter (Jeg bruker kjøkkenmaskin)

5. La heve under plast eller et kjøkkenhåndkle i 60 – 90 minutter

6. Kjevle ut deigen og legg den på bakepapir.

7.  Fyll på ingrediensene på pizzaen

8. Stekes på 250 grader i 15 minutter (eller til osten er gylden).

4 kommentarer til “Pizzadeig

  1. Tilbaketråkk: Hvit pizza
  2. Tilbaketråkk: Pizzaboller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.