Pizzafyll

Oppskriften tar cirka 1,5 å lage
Deilig pizza med biffkjøtt, og ost og grønnsaker. En hjemmelaget pizzasaus gjør pizzaopplevelsen komplett

Hjemmelaget pizza er snadderdigg! Enda bedre blir det hvis du lager pizzafyllet selv. Dette er en oppskrift på en deilig og smaksrik pizzasaus basert på tomat. Litt grønnsaker og hvitløk gir pizzasausen god og rund smak, som er akkurat passe mild, slik at den ikke dominerer pizzaen fullstendig. Lag stor porsjon og ha alltid hjemmelaget pizzafyll klar i fryseren! Nammis

 

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

Du trenger:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 medium gulløk, grovhakket
  • 1 ½ stilk stangselleri, hakket i skriver
  • 1 fedd hvitløk (most gjennom hvitløkspressen)
  • 280 gram hermetiske tomater (grovhakkede)
  • 180 gram tomatpuré
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • ½ ts salt
  • ½ ts sukker
  • ¼ ts pepper
  • 1 laurbær
  • 1 ts fenikkelfrø (knust i morter)

 

 

TIPS! Når man bruker hermetiske tomater eller tomatpuré gjør det underverker å balansere smaken med en liten klype sukker. Med dagens sunnhetsfokus er det sikkert fristende å ta det bort, men det er ikke så mye sukker som skal til – og smaken blir bedre!

 

Slik gjør du

1. Smelt smør og olje i en stekepanne

2. Ha løk, selleri og hvitløk i pannen og stek på medium varme i 15 minutter. Da blir grønnsakene myke og fine.

3. Ha i tomatene og puréen og rør godt.

4. Ha i resten av ingrediensene og rør godt igjen.

5. La sausen småputre under lokk (sånn at du så vidt kan se at det bobler litt innimellom) i 30 – 60 minutter. Strengt tatt kan du bruke den nå med en gang, men jo mer tålmodighet du har, jo bedre blir det. Jeg anbefaler derfor minst 30 minutter.

6. Ta ut laurbæret.

7. Spre på pizzabunn.

TIPS! Eventuelle rester kan helt fint fryses til neste pizzarunde. Jeg bruker sånne Zipper-poser. Dersom du fordeler pizzafyllet jevnt ut over i hele posen, får du en flat pose som er enkel å stable i fryseren og som tiner fort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.