
Dette er calzonesausen som får deg til å tro at du har bestilt den fra restaurant. Deilig og smaksrik pizzasaus som er akkurat passe calzone-mild. Rask og lett å lage, passer til frysing og digg å spise! Nammis!
PRØV OGSÅ MINE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER
Du trenger
til 5 dl pizzasaus/4 calzoner ( halvparten til fyllet, halvparten som dip-saus)
- 1 ss olivenolje
- ½ gulløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, most
- 1 liten gulrot, revet eller finhakket
- ½ selleristang, finhakket (kan sløyfes)
- 1 klype chilipulver
- 1 klype fennikelfrø, malt (kan sløyfes)
- 1 lite laubær
- 800 gram/2 bokser hermetiske tomater
- 1 klype salt
- ½ ts salt
- ½ ts pepper
- ¼ ts tørket oregano
- 1 liten håndfull fersk, finhakket basilikum (eller 2 ss tørket basilikum)
Slik gjør du:
1. Varm oljen på medium varme, og surr løk og hvitløk i fem minutter til løken er myk. Pass på varmen, løken skal varmes, ikke få stekeskorpe.
2. Ha så i gulrot og selleristang og surr videre i ti minutter til.
3. Så rører du i fennikkelfrø, chilipulver, oregano og laurbær.
4. Tilsett tomatene, basilikum og sukker.
5. Tilsett salt og pepper og smak om den er god.
6. Kok forsiktig opp, og la småkoke i 30 minutter. Smak på slutten om den trenger noe mer av noen smaker.
7. Plukk ut laurbæret.
8. Lagres i lufttett beholder i kjøleskap til den skal brukes. Funker veldig bra å fryse.