Pizzasaus til calzone

Pizzasaus til calzone
Denne pizzasausen er spesialtilpasset innbakte calzonepizzaer, men passer veldig godt til vanlige pizzaer også!

Dette er calzonesausen som får deg til å tro at du har bestilt den fra restaurant. Deilig og smaksrik pizzasaus som er akkurat passe calzone-mild. Rask og lett å lage, passer til frysing og digg å spise! Nammis!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

Du trenger

til 5 dl pizzasaus/4 calzoner ( halvparten til fyllet, halvparten som dip-saus)

  • 1 ss olivenolje
  • ½ gulløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, most
  • 1 liten gulrot, revet eller finhakket
  • ½ selleristang, finhakket (kan sløyfes)
  • 1 klype chilipulver
  • 1 klype fennikelfrø, malt (kan sløyfes)
  • 1 lite laubær
  • 800 gram/2 bokser hermetiske tomater
  • 1 klype salt
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ¼ ts tørket oregano
  • 1 liten håndfull fersk, finhakket basilikum (eller 2 ss tørket basilikum)

 

Slik gjør du:

1. Varm oljen på medium varme, og surr løk og hvitløk i fem minutter til løken er myk. Pass på varmen, løken skal varmes, ikke få stekeskorpe.

2. Ha så i gulrot og selleristang og surr videre i ti minutter til.

3. Så rører du i fennikkelfrø, chilipulver, oregano og laurbær.

4. Tilsett tomatene, basilikum og sukker.

5. Tilsett salt og pepper og smak om den er god.

6. Kok forsiktig opp, og la småkoke i 30 minutter. Smak på slutten om den trenger noe mer av noen smaker.

7. Plukk ut laurbæret.

8. Lagres i lufttett beholder i kjøleskap til den skal brukes. Funker veldig bra å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.