Pizzasnurrer

Pizzasnurrer
Verdens beste pizzasnurrer med sprø deig, småsterk pizzasaus, og et småfrekt lag med mozzarella og baconterninger strødd på toppen.

– Åh, herregud. Disse må du få ut på bloggen med en gang! Vi hadde invitert venner og bekjente til åpent hus. For å mette mange tenkte jeg at pizzasnurrer var en grei, men litt lite spennende idé. Der tok jeg feil. Det viste seg at denne oppskriften rett og slett var supergod! Veldig god deig, en småsterk pizzasaus og et frekt grep med bacon og mozzarella på toppen gjorde virkelig susen. Så skal du lage noe skikkelig godt? Da anbefaler jeg disse!

SJEKK UT VÅRE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER

 

Du trenger

Til 24 pizzasnurrer (det høres mye ut, men disse er så gode at du trenger så mange. De er gode å fryse også!)

Til deigen

  • 500 gram hvetemel
  • 3 ts tørrgjær
  • 3,2 dl vann (20 – 25 grader)
  • 3 ss olivenolje
  • ¾ ts salt
  • 1 ss sukker

Pizzasausen

  • 1 boks hermetiske tomater (400 gram)
  • 1 boks tomatpure (180 gram)
  • Litt vann
  • ½ ts sukker
  • ½ ss pizzakrydder
  • ½ ss oregano
  • ½ ts løkpulver
  • 1 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkspressen
  • ½ bunt finhakket fersk basilkum (2 ss) – kan erstattes med 1 ts tørket
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ½ ts chilipulver

Topping

  • 400 gram skinke og/eller pepperoni (kuttet i strimler – eller en rull med skinke og en med pepperoni)
  • 400 gram revet ost (fordelt på de to pizzabunnene)
  • To kuler fersk mozzarella, kuttet i små terninger
  • 150 gram bacon, kuttet i små terninger

 

Slik gjør du

Deigen

1. Bland mel, gjær, sukker og salt i en bolle.

2. Varm vannet til cirka 25 grader.

3. Ha vann og 2 skjeer olje oppi bollen og bland godt.

4. Elt deigen 2-3 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok) og vurder om du trenger mer mel eller veske. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller vann – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen.

5. Deigen skal nå eltes skikkelig – og helst lenge og kraftig. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at deigen får en deilig seig konsistens. Elt deigen i 10-15 minutter.

6. Ha den siste spiseskjeen med olivenolje i bunnen av en bolle, og legg deigen oppi. Snu deigen, slik at alle sider er dekket av olje. Dekk til deigen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og hev i 90 – 120 minutter, til deigen er doblet i størrelse.

7. I mellomtiden lager du pizzasausen

Pizzasausen

8. Bland alle ingrediensene i en kjele og bland godt.

9. Kok opp under omrøring.

10. Senk varmen slik at det så vidt koker og la koke i cirka 1 time.

TIPS! Smak gjerne på sausen et par ganger underveis i koketiden og kjenn hvordan smaken utvikler seg. Kjempemoro!

11. Hvis du har noe saus til overs kan du gjerne fryse den, eller lagre den i lufttett beholder i kjøleskapet i minst 3-4 dager.

Montering

12. Når deigen er ferdighevet knar du den lett et minutts tid for å slå luften ut av den og så deler du den i to like deler. La deigklumpene ligge og hvile i minst 15 minutter.

13. Så kjevler du dem ut i to rektangler som er omtrent like stort som bakebrettet ditt. Det betyr at deigen blir ganske tynn, men det er helt greit. Bruk gjerne litt mel på underlaget for at det skal bli lettere å kjevle og flytte deigen.

14. Dekk pizzabunnene med et raust lag pizzasaus og ha på kjøtt og ost og krydre med et lett lag med pepper. Husk å dekke hele pizzabunnen med et jevnt lag fyll.

15. Rull sammen pizzadeigene fra langsiden. Prøv å rulle litt stramt.

16. Legg rullene i kjøleskapet i cirka 30 minutter. Det er fordi fyllet skal stivne litt, slik at det er lettere å få pizzasnurrene over på brettet. Gjør deg selv en tjeneste og ikke hopp over dette steget.

17. Trim av de ujevne ytterkantene og skjær hver del i 12 biter som er omtrent like tykke.

18. Fordele bitene på to bakebrett (12 snurrer på hvert brett) og fordelen finhakket bacon og finhakket mozzarella på toppen.

19. Stek i cirka 20 minutter på 190 grader.

20. La avkjøles i minst 5 min før du spiser dem.

TIPS: Frys gjerne snurrene før de stekes i ovnen. De holder seg godt i fryseren i 2-3 måneder. Ha de fryste snurrene rett på bakebrett og inn i ferdigvarmet ovn – men øk da stekelengden med minst fem min: 25 minutter på 190 grader.

En kommentar om “Pizzasnurrer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *