Luftige Pølsebrød

Pølsebrød
Luftige pølsebrød med myk skorpe og deilig smak. Perfekt til bålkos, grillings eller barnebursdag!

Jeg er veldig glad i en god hotdog! Varm, saftig pølse med sennep ketchup og løk. Nammenam! Men ofte faller matopplevelsen kraftig på grunn av tørre, kjipe pølsebrød fra butikken. Hjemmelagde pølsebrød er en av de beste kildene til en perfekt pølsefest. Enkelt å lage – supert å spise! Nammis!

 

Sjekk også våre andre pølsefest-oppskrifter

 

 

Du trenger

Til cirka 10 pølsebrød

 

  • 3 ½ dl lunkent vann (cirka 25 grader)
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ½ ts salt
  • 600 gr hvetemel

 

Slik gjør du

1. Bland mel, gjør, sukker og salt i en bolle.

2. Varm vannet til cirka 25 grader.

3. Ha vann og 3 skjeer olje oppi bollen og bland godt.

4. Elt deigen 2-3 minutter (bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok) og vurder om du trenger mer mel eller veske. Deigen skal være så fast at den akkurat slipper kantene på bakebollen. Tilsett mel eller vann – en spiseskje om gangen – til du er fornøyd med konsistensen.

5. Deigen skal nå eltes skikkelig – og helst lenge og kraftig. Poenget med elting er å strekke fibrene i melet, slik at pølsebrødene får en deilig seig konsistens. Det gir utrolig mye bedre boller. Elt deigen i 10-15 minutter.

6. Ha de to siste spiseskjeene med olivenolje i bunnen av en bolle, og legg deigen oppi. Snu deigen, slik at alle sider er dekket av olje. Dekk til deigen med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle og hev i 90 – 120 minutter, til deigen er doblet i størrelse. (Du kan bruke varmere vann – opp til 35 grader – og da kan de heve litt kortere tid. Det påvirker stekeresultatet litt, men de er fortsatt veldig gode).

7. Når deigen er ferdig hevet kan du elt deigen lett i cirka ett minutt, slik at luftboblene forsvinner. Del så deigen opp i biter på 85 gram. Bruk kjøkkenvekten

8. Dersom du har tid, kan du nå la deigklumpene hvile i 15 minutter. Det gir dem bedre konsistens.

9. Så skal du forme deigklumpene til pølsebrød. Rull og dra deigen ut i den pølsebrødformen du foretrekker – deigen holder formen ganske godt i stekingen. Legg pølsebrødene to og to med den ene langsiden inntil hverandre (2-3 cm avstand) slik at de vokser i hverandre i ovnen. Ha litt avstand til neste par slik at den langsiden ikke vokser i hverandre. Da får du den klassiske pølsebrødformen med «åpning» på toppen og lukket bunn.

10. Dekk bakebrettet med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la etterheve i cirka 40 minutter.

11. I mellomtiden varmer du ovnen til 210 grader (bruk over- og undervarme)

12. Når hevetiden er over pensler du brødene med melk.

13. Stek pølsebrødene i 15 minutter. La hvile på rist i 15-20 minutter før du serverer dem.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.