PØLSEFEST PÅ NAMMIS.NO: Pølser i brød er en enkel, rask og ukomplisert måte å lage god mat til mange. Det trenger det ikke være! Gjør litt ekstra ut av det og lag pølsebrødene selv. Ikke bare tar det lenger tid – det blir også mye, mye bedre.
Sjekk ut våre andre pølsefest-oppskrifter
Du trenger
- 900 gr hvetemel (bruk gjerne ekstra finmalt «tipo00»-mel (pizzamel) dersom du har tilgang
- 4 ts tørrgjær
- 4 ss sukker
- 50 gr potetmel
- 3 ts salt
- 4 ss romtemperert smør (ikke margarin)
- 2 sammenpisket egg
- 4 dl lunkent vann (23 – 32 grader)
Slik gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensene og elt godt
2. Sett deigen til heving i minst en time. Gjerne halvannen time.
3. Elt deigen litt til, og del den opp i emner på 100 gram. Jeg bruker kjøkkenvekten for å få alle brødene like store.
4. Trill deigklumpene til tykke pølser, slik at de ligner på pølsebrød.
5. Legg dem ganske tett inntil hverandre, slik at de vil heve inn i hverandre under stekingen. Da blir de mest pølsebrødaktige.
6. Etterhev brødene i minst 30 minutter
7. Pensle brødene med vann og stek på 200 grader i 15 minutter.