Pølsebrød

Pølsebrød
Disse pølsebrødene etterligner de amerikanske pølsebrødene som er litt mer innholdsrike enn luftbrødene man får på Rema…

PØLSEFEST PÅ NAMMIS.NO: Pølser i brød er en enkel, rask og ukomplisert måte å lage god mat til mange. Det trenger det ikke være! Gjør litt ekstra ut av det og lag pølsebrødene selv. Ikke bare tar det lenger tid – det blir også mye, mye bedre.

Sjekk ut våre andre pølsefest-oppskrifter

Du trenger

  • 900 gr hvetemel (bruk gjerne ekstra finmalt «tipo00»-mel  (pizzamel) dersom du har tilgang
  • 4 ts tørrgjær
  • 4 ss sukker
  • 50 gr potetmel
  • 3 ts salt
  • 4 ss romtemperert smør (ikke margarin)
  • 2 sammenpisket egg
  • 4 dl lunkent vann (23 – 32 grader)

Slik gjør du:

1. Bland sammen alle ingrediensene og elt godt

2. Sett deigen til heving i minst en time. Gjerne halvannen time.

3. Elt deigen litt til, og del den opp i emner på 100 gram. Jeg bruker kjøkkenvekten for å få alle brødene like store.

4. Trill deigklumpene til tykke pølser, slik  at de ligner på pølsebrød.

5. Legg dem ganske tett inntil hverandre, slik at de vil heve inn i hverandre under stekingen.  Da blir de mest pølsebrødaktige.

6. Etterhev brødene i minst 30 minutter

7. Pensle brødene med vann og stek på 200 grader i 15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.