Potetbome i slowcookeren

Potetbome i slowcookeren
Fantastiske poteter med masse deilig smak av bacon, løk og ost! Nammis!

For en fantastisk måte å spise poteter på. Saftige og myke poteter, salt og sprøtt bacon, deilig ost og frisk løk. Alt sammen tilberedt sakte i slow coockeren, mens jeg slappet av i sofaen. Perfekt som tilbehør til søndagsmiddagen, nyttårskalkunen, thanksgiving eller faktisk som en egen rett i seg selv.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE MIDDAGSTILBEHØR

Du trenger:

  • 900 gram poteter*
  • 350 gram revet ost (du velger selv hvilken ost, jeg brukte en blanding av mozzarella, norwegia og cherddar)
  • 3 hvitløksfedd, most gjennom hvitløkspressen
  • 8 strimler bacon (kan erstattes med smårettbacon)
  • 4 vårløk
  • 2 ss paprika-krydder
  • 1 ts Salt
  • ½ ts pepper

Pynt gjerne med: Fersk vårløk og ost

* Hvilke poteter skal du bruke? Det viktigste er at du velger noen du liker og som tåler å bli tilberedt lenge. Bruk gjerne sånne små gourmetpoteter/babypoteter. Med de minste potetene kan du la skallet være på. Jeg brukte store franske amandine-poteter som jeg valgte å skrelle og dele i 6 biter hver.

Slik gjør du

1. Begynn å steke baconet, enten i stekepanne til det er gjennomstek, eller i ovnen (legg baconet på bakepapir i en forvarmet ovn på 200 grader, og la stå i 6-8 minutter til det er sprøtt og gjennomstekt). Kutt baconet i biter.

2. Skrell og kutt opp potetene.

3. Kutt vårløken i tynne strimler.

4. Ha aluminiumsfolie nedi slowcookeren (bruk nok slik at du kan dekke over potetene til slutt).

5. Legg halvparten av potetene i bunnen av slowcoockeren og strø over baconet, vårløken, osten og krydderet. Så tar du resten av potetene og så resten av baconet, vårløken, osten og krydderet.

6. Dekk over med aluminiumsfolien.

7. Sett på HIGH og la koke til potetene er gjennomkokte. For meg tok det 6 timer, men dette avhenger jo av størrelsen på potetene. Etter de var ferdige satte jeg på WARM en time til resten av middagen var ferdig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.