Madammen elsker potet, så når det kommer en ny potetrett på bordet står jubelen i taket. Disse potetkakene er deilig sprø på utsiden og myke i midten. Fulle av sunne grønnsaker og gode smaker! Må prøves!
Du trenger
Til 2 personer
- 3 store poteter
- 1 ss mel
- 2 vårløk
- En håndfull fersk persille
- En halv håndfull mynte (kan sløyfes)
- 75 gram revet ost (jeg bruker vanlig hvitost – bruk den osten du liker best)
- 1 egg
- Krydres med Salt og pepper
- Stekes i olje
Slik gjør du:
1. Vask potetene godt med skallet på, og riv dem på den grove siden av rivjernet.
2. Hakk vårløken i skiver og finhakk persillen og mynten.
3. Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
4. Ha godt med olje i en stekepanne og varm godt.
5. Stek kakene 3-4 minutter på hver side. De kan gjerne være litt godt stekt. Hver «kake» består av en toppet spiseskei med røre.
Jeg er mye i Sverige, og der er slike potetkaker veldig mye brukt. Disse med vårløk og persille skal prøves. Er nok kjempegode 🙂