Potetsalat

Hjemmelaget potetsalat med vårløk og dill

En saftig og smaksrik potetsalat som oser av sommer og glede.

Ah, potetsalat! Hva hadde verden vært uten potetsalat? Hva skulle vi gjort på koldtborder, 17. maier, tapasfester og grillingser uten potetsalat? Denne magiske herligheten av poteter, grønnsaker, urter og dressing. En fryd for øyet og en fest for ganen. Denne oppskriften er rask, lett og veldig god. Nammis!

 

Prøv også våre andre oppskrifter med potet

 

 

Du trenger:

  • 165 gr lettmajones (tilsvarer én pose Mills i sånn firkantpakning – bruk den majonesen du liker best)
  • 3 dl lettrømme
  • 1 kg poteter (helst små, med tynt skall som egner seg til potetsalat – spør gjerne i butikken hvis du er usikker)
  • 4 spiseskjeer agurkmix (alternativt kan du finhakke 12 sylteagurkskiver)
  • 4 vårløk, finhakket
  • En bunt dill, finhakket (De fleste butikker selger bunter eller potter med fersk dill – jeg bruker halvparten av en slik pakke til denne salaten)
  • salt og pepper

 

Slik gjør du:

 

1. Kok potetene opp og la dem avkjøle seg.

2. Skjær potetene opp i passende biter, som passer på en gaffel.

3. Bland rømme og majones godt sammen.

4. Ha i agurkmiks, vårløk og dill og rør godt.

5. Smak på blandingen og tilsett salt og pepper. ¼ ts av hver er et godt utgangspunkt.

6. Bland i potetene. Rør forsiktig, slik at det ikke blir potetmos. Sørg for at alle potene er dekket av smak.

7. Lagres i kjøleskap til bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.