Rabarbragrøt

Rabarbragrøt
Sommer på en skje. Deilig frisk og søt rabrabragrøt! Spis den naturell, med fløte eller som pålegg! Nammis!

Rabarbra er en smak som skaper minner. Ved første munnfull av denne friske førsommergrøten strømmer barndomsminner på om sommer, sol og sjø og lek. I tillegg til å være god på minner er den også god på smak. Rabarbraen er en av de første sommergrønnsakene kommer hvert år, og denne grøten gir en fantastisk start på sommeren.

Sjekk også våre andre rabarbraoppskrifter

Du trenger:

  • 400 gr. el 1 liter rabarbra, kuttet i skiver/biter
  • 1 liter vann
  • 350 gr eller 3,5 dl sukker
  • 6 ss potetmel + 6 ss vann
  • 2 ½ hel kanelstang (eller 2 ½ ts malt kanel) 

Serveres med: Kremfløte, h-melk eller krem

 

Slik gjør du:

1. Vask rabarbraen og kutt vekk eventuelle stygge biter og veldig trevlete skall. Kutt i terninger eller skiver.

2. Ha rabarbraen, vannet og halvparten av sukkeret i en kjele. Ha også i kanelstengene (dersom du bruker malt kanel tilsetter du dette senere).

3. Kok opp og la koke i 8 minutter.

4. La kjøle seg ned i 5-10 minutter og smak til med sukkeret. Vi tilsatte halvparten av det sukkeret som var igjen, og synes det ble akkurat søtt nok. Tilsett så mye som du liker og trives med. Hvis du bruker malt kanel kan du tilsette dette nå. Kok opp igjen.

5. Bland sammen potetmel og kaldt vann.

6. Rør dette inn i grøten mens du rører veldig godt.

7. Ta kjelen av varmen og ta ut kanelstangen. Strø et tynt sukkerlag på toppen (for å unngå snerk) og la kjøle seg ned.

8. Noen liker den lunken – jeg synes den var best kjøleskapskald.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.