Raita

Raita
En frisk middagsdressing med smak av agurk og koriander. Perfekt til indisk! Nammis!

Indisk mat er snaddermat. Det er så mange deilige smaker fra det landet! Men jeg må innrømme at det avogtil blir litt i sterkeste laget for en enkel gutt fra Vestlandet. Da er det deilig å ha raitaen på tallerkenen. Denne deilige, milde, smaksrike lille dressingen som gjør så mye med så lite. Lite tid, lite jobb og masse smak.

 

Prøv også våre andre indiske retter

 

 

Du trenger:

  • 3 dl naturell yoghurt
  • ½ tomat, finhakket
  • ½ gulløk, finhakket
  • 10 cm agurk, finhakket
  • ½ ts spisskummin
  • 1 liten håndfull finhakket fersk koriander
  • Smak til med salt

 

TIPS! Raita kan varieres i mange varianter. Prøv deg gjerne frem med chili, hvitløk, papirka, sennep, ingefær, mynte, kajennepepper eller noe annet du synes virker spennende. Og fortell oss gjerne hvordan det gikk i kommentarfeltet.

 

 

Slik gjør du:

1. Bland alt i en bolle

2. Rør godt.

3. La stå noen minutter for seg sjølv.

4. Smak til og vurdere om du trenger mer av noen ingredienser.

5. La helst stå i kjøleskap i minst en time før du serverer.

6. Pynt gjerne med litt fersk koriander (bare hvis du har).

2 kommentarer til “Raita

  1. Tilbaketråkk: Butter chicken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.