Red velvet cupcake

Red velvet Cupcake
Saftige røde muffins med en helt utrolig digg kremtopping. Nammis!

Nå går vann-i-munnen-alarmen for fullt her! Disse muffinsene var ordentlig hjemmeseier, altså! Spitzy farge, saftige, gode og med en topping som sier pang! Ingen grunn til å nøle, neste gang du skal lage muffins, anbefaler jeg disse!

PRØV OGSÅ MINE ANDRE CUPCAKER

 

Du trenger

Til 24 muffins

Til bunnen

  • 400 gram sukker
  • 170 gram olje
  • 2 egg
  • 2,5 dl kefir/skummet kulturmelk
  • 2 ts vaniljeekestrakt (kan erstattes med vaniljesukker)
  • 2 ss med rød konditorfarge
  • 8 ss varmt vann
  • 1 ts eddik
  • 260 gram hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss kakaopulver

Til toppingen

  • 250 gram naturell kremost (jeg bruker den blå fra Tine, du kan velge den du liker best)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 120 gram romtemperert smør
  • 250 gram melis

 

TIPS: Pynt dem gjerne med et lett dyss kakaopulver

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 165 grader.

2. Pisk sammen sukker og olje i en bakebolle.

3. Rør inn ett og ett egg og rør til du får en jevn blanding.

4. Så blander du inn kefir, vaniljeekstrakt og konditorfarge.

5. Kjør på med varmt vann og eddik.

6. Bland mel, bakepulver, natron, salt og kakao i en bolle og så rører du det inn i resten.

7. Rør akkurat så lenge at det så vidt blir en jevn muffinsrøre. (Jo lenger du rører, jo mer strekker du fibrene i melet, og da blir det seigt og brød-aktig).

8. Sett klar muffinsformer og fyll hver muffinsform 2/3 full med røre.

9. Stekes på 165 grader i 15 – 20 minutter. De bør helst ikke overstekes, så følge nøye med under stekingen. Hvis du tror de er ferdige før tiden, sjekk med å stikke en kakepinne eller grillpinne i midten. Hvis den kommer opp igjen uten deig (eller bare bittelitt kakerester) så er de ferdige og skal ut.

10. La muffinsene avkjøles på rist. I mellomtiden kan du lage frostingen.

11. Sørg for at smøret og osten er ordentlig romtemperert og mykt, da er det så lettere å jobbe med. Jeg pleier å piske smøret litt først, så tilsetter jeg osten, litt og litt. Bruk litt ekstra tid på å sjekke at du har en jevn smør-og-osteblanding, også helt på bunnen av bakebollen.

12. Så blander du inn vaniljesukker og melis og pisker godt. Jeg lar den gjerne stå to minutter på full guffe i kjøkkenmaskinen – da får du en ordentlig luftig og digg topping!

13. Fordele toppingen utover muffinsene og pynt eventuelt med et lett kakaodryss eller noe annet pynt som du liker.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.