Reinskavsgryte som ikke er finnbiff!

Reinskavsgryte som ikke er finnbiff!
WOW! Visste du at man kan bruke reinskav til noe annet enn finnbiff? Nammis!

– Det må da finnes noe annet enn Finnbiff  du kan brukes til, mumlet jeg til en pakke dypfryst reinskav i butikken. Den lille posen med lekre kjøttbiter fristet. Posen ble med hjem, men planen for hva jeg skulle bruke den til forble uklart. Etter å ha google tusen oppskrifter, som egentlig bare var ulike varianter av Finnbiff, måtte jeg til slutt spørre en svenske om råd. Og hun hadde et kjempegodt råd: «Mmma pleide å lage en kjempegod renskavsgryte til tagliatelle. Det var min favorittmat når jeg var liten. Det er med lök, champinjon, renskav, creme fraishe, tomatpuré, sojasås, salt, pepper och noen biter brunost». Ikke rart dette var favoritten, for dette var kjempegodt. En lekker, skandinavisk pastarett med viltsmak.

PRØV OGSÅ MINE ANDRE VILT-RETTER

 

Du trenger:

  • 400 gram reinskav
  • 300 gram sjampinjong (eller annen sopp du liker), renset, og kuttet i skiver/terninger
  • 3 gulløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 30 gram/2 ss smør
  • 4 dl kjøttkraft
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss soyasaus (helst den grønne med mindre salt)
  • ½ ts hvitt pepper
  • 1 ts timian
  • 2 dl creme fraishe
  • 2 ss brunost (40 gram)
  • Pyntes med persille (frivillig)
  • Serveres med pasta (gjerne båndspagetti), ris eller poteter eller pitabrød

 

TIPS! SERVERE DETTE MED HJEMMELAGDE PITABRØD!

 

Slik gjør du:

1. Varm litt av oljen i en gryte pe på medium varme, og stek løken, hvitløken og soppen i 5 – 10 minutter til løken er gyllen og blank. Løken skal ikke få noe stekeskorpe her, så skru ned varmen hvis det blir for varmt.

2. Mens det steker, kan du brune kjøttet raskt i en (annen) stekepanne.

3. Ha kjøttet oppi gryten med løken.

4. Ha så oksekraften over i den tomme stekepannen du stekte kjøttet i og gi kraften et kjapt oppkok. Visp godt i bunnen av stekepannen, slik at du får med deg alle de gode stekesmakene over i kraften.  Så heller du kraften opp i løkgryten.

5. Tilsett tomatpuré, soyasaus, timian og pepper.

6. Kok opp og la småputre i ti minutter

7. Rør inn creme fraishe og brunost.

8. Smak til om du trenger mer av noen smaker.

Én kommentar til “Reinskavsgryte som ikke er finnbiff!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.