Renatesuppe

Oppskriften er nok til fire personer.
Deilig suppe med ferske grønnsaker, saftig kjøtt og en smaksrik kraft. Nammis!

 

Jeg må innrømme at forventningene mine ikke var så store da jeg skulle lage en lunsj uten noen form for melk eller korn (både med og uten gluten), men etter litt grubling kom jeg frem til at det måtte bli suppe. En deilig, sunn og mettende grønnsakssuppe med litt saftig, rent og magert kjøtt – og med et lite subtilt krydderlag i kraften. Det ble en ordentlig jubellunsj! Testet og mer enn godkjent av fire voksne og to barn!

Prøv også våre andre supper

 

Du trenger:

  • 3 gulrøtter, kuttet i skiver
  • 2 purreløk (kun det hvite), kuttet i skiver
  • 1 kålhode (medium størrelse), kuttet i skiver
  • 1 gul paprika, kuttet i skiver
  • 4 kyllingfileter eller 600 gram kalkunkjøtt
  • 300 gr magert svinekjøtt
  • 2 hvitløksfedd (presset gjennom hvitløkspressen)
  • 2 laurbær
  • ½ ts spisskummin
  • 4 ss eplejuice
  • 2 liter vann
  • 4 terninger med kyllingkraft
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper

 

 

Slik gjør du

1. Tørk av kjøttet med et kjøkkenpapir som ikke loer og kutt opp kjøttet i terninger. Husk ekstra god hygiene når du jobber med rått kyllingkjøtt. Vask hender og kjøkkenutstyr ofte.

2. Ha kjøtt og vann i en stor kjele og kok opp. Nå da pipler det opp ganske mye proteinstoff fra kjøttet, særlig når det koker. Det ser litt uapetittelig ut, men det meste «forsvinner» ut i suppen når det har kokt noen minutter. Men fjerne det du gidder med en skje underveis.

3. La kjøttet koke i 15 minutter.

4. I mellomtiden kan du kutte opp grønnsakene. Dersom du har en kjøkkenmaskin anbefaler jeg å la den stå for kuttingen.

5. Du resten av ingrediensene i suppen. Rør godt!

6. Sett ned varmen, og la småputre i 45 minutter til.

7. Smak på suppen og vurdere om du synes du trenger mer salt, pepper, spisskummin, kyllingkraft eller eplejuice.

8. Når du er fornøyd med smaken er det bare til å servere suppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.